Welkom op de website van BVV Barendrecht

WEDSTRIJDVERSLAG EXCELSIOR MAASSLUIS - BARENDRECHT (SEIZOEN 2017-2018)

Knappe zege Barendrecht bij Maassluis

Barendrecht mag zich weer voor even de beste van de Rijnmond-regio noemen in de Tweede Divisie. De rood/witten wonnen zaterdag bij rivaal Excelsior Maassluis met 2-0. Eerder dit seizoen klopte de ploeg van Adrie Poldervaart ook al de 'tricolores', op De Bongerd werd het 2-1. Een gedreven Barendrecht pakte terecht de drie punten.


Poldervaart moest zaterdag puzzelen, want achterin ontbraken Jeffrey Aarts, Max van Dijk en Yorik van Deelen, voorin moest Chris Dabagian langs de kant blijven. Dat betekende een gelegenheidscentrum met Danny Monster en Wilshon Lima. Verder waren er basisplekken voor Richard Stolte en Ali Khaldi. Bij tegenstander Excelsior Maassluis was Niels Redert afwezig en zaten Stephan Kruithof en Kevin Vink op de bank.

Barendrecht ontsnapte aan een vroege achterstand toen Marc van Splunter attent keepte. Hij zag even later een kopbal van Vincent van den Berg naast gaan.

Halverwege de eerste helft werd Ramy Salem neergelegd binnen de beruchte lijnen en kreeg Barendrecht een strafschop. Tim Eekman bleef als altijd beheerst en schoot de 0-1 binnen. Er kwamen meer kansen, voor Melvin Winterberg en voor Salem. Het bleef 0-1. Aan de overkant stond de Barendrecht-defensie met uitblinker Danny Monster nauwelijks kansen toe. Van den Berg testte Van Splunter met een poeier, maar de Barendrecht-doelman redde.

Vlak voor de rust leidde een snelle uitval tot de 0-2. Ramy Salem liet de Excelsior-verdediging de hielen zien en bracht de bal bij Daniël Esajas die van dichtbij raak knalde, 0-2. Een ongekende weelde een paar tellen voor het rustsignaal.

Wissels
Na de onderbreking bracht Maassluis twee wissels in. De lange Kevin Vink ging in de spits spelen, en als rechtsachter kwam Elson Almeida. De snelle verdediger is komend seizoen bij Barendrecht te zien.

De thuisploeg kreeg twee goede kopkansen, van Vincent van den Berg en Kevin Vink, maar Marc van Splunter bleef overeind. Daniël Esajas schoot aan de overkant tegen keeper Van Leeuwen aan, anders was het duel al beslist.

Ook Barendrecht wisselde in de tweede helft. Daar kwamen Donny Navajas Sanchez, Marlon Oranje en ook nog Robin Driesse in het veld voor Khaldi, Lima en Esajas. Joey Jongman kreeg nog twee kansen, een keer van veraf, de tweede maal dichterbij, het bleef 0-2.

Toen Daan Blij in de extra tijd nog voor Excelsior tegen de paal schoot, was de winst zeker. Zo klopte Adrie Poldervaart niet alleen collega Jeroen Rijsdijk, met wie hij de cursus coach betaald voetbal volgt, ook was het voor de trainer de eerste zege met Barendrecht bij Maassluis. En dus was er na afloop in de kleedkamer groot feest.

Excelsior M BVV 2017 01
Wilson Lima vormde samen met Danny Monster een gelegenheidscentrum

Excelsior M BVV 2017 02
Ramy Salem wordt binnen de 16 onderuit gekegeld door Kevin Regeling. Strafschop!

Excelsior M BVV 2017 03
Strafschopspecialist Tim Eekman schiet de strafschop beheerst binnen, 0-1

Excelsior M BVV 2017 04
Ali Khaldi grijpt koppend in

Excelsior M BVV 2017 05
Daniel Esajas heeft zich knap vrij gespeeld en scoort, 0-2

Excelsior M BVV 2017 06
Daniel Esajas viert uitbundig zijn vierde competitietreffer na lang blessureleed

Excelsior M BVV 2017 07
Marc van Splunter tikt een inzet van Excelsior over de lat

Excelsior M BVV 2017 08
Danny Monster speelde in het centrum als een rots in de branding en grijpt resoluut in

Excelsior M BVV 2017 09
Met een sierlijke passeerbeweging speelt stylist Joey Jongman zich vrij

Excelsior M BVV 2017 10
Gelegenheids linksachter Richard Stolte in actie

Excelsior Maassluis - Barendrecht 0-2 (0-2)
20. 0-1 Eekman, 45. 0-2 Esajas.
Scheidsrechter Serik, gele kaarten: Jongman, Mourits en Winterberg (Barendrecht), Ringeling, Blij en Van den Berg (Excelsior M).
Opstelling Excelsior M.: Van Leeuwen; Gosepa (Almeida), Smith, Kurt, Ringeling; Blij, Dercks en Bennet; Van den Berg, Van Ooijen (Vink) en Moreno (Kruithof).
Opstelling Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Lima (Oranje), Monster, Stolte; Jongman, Esajas (Driesse), Winterberg; Salem, Mourits en Khaldi (Navajas Sanchez).

Vierde
Barendrecht blijft vierde in de Tweede Divisie, de rood-witten hebben 38 punten uit 22 wedstrijden. Aan de kop is het spannend, koploper Katwijk en achtervolger Kozakken Boys speelden allebei gelijk. Het verschil is drie verliespunten, 55 om 49, waarbij de Kozakken een wedstrijd minder hebben.

HFC
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen de Koninklijke HFC uit Haarlem. Eerder dit seizoen verloren de rood-witten uit met 5-1. De Noord-Hollanders zijn een middenmoter. Op De Bongerd wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt.

 Digisource

Stersponsors