Welkom op de website van BVV Barendrecht

WEDSTRIJDVERSLAG KON. HFC - BARENDRECHT (SEIZOEN 2017-2018)

BVV kansloos bij de Koninklijke

Barendrecht kijkt met weinig plezier terug op het bezoek zaterdagmiddag aan de Koninklijke HFC in Haarlem. Tegen de oudste voetbalclub van Nederland werd het liefst 5-1. De rood-witten deden een helftje aardig mee, maar zakten na de 3-1 door het ijs. Danny Monster kreeg nog een rode kaart.

Barendrecht-trainer Adrie Poldervaart kon geen beroep doen op aanvaller Daniel Esajas die dinsdag aan zijn enkel geblesseerd was geraakt. De spits stond nu met krukken langs de kant. Hij is er mogelijk tot de winterstop uit. Melvin Winterberg was zijn vervanger, voor de rest hield Poldervaart de formatie intakt, dus ook weer met Marlon Oranje voorin.
Op het natuurgras van HFC was de eerste kans voor Joey Jongman, zijn vrije trap ging via de muur hoekschop. Aan de overkant mikte Michael Timisela over het doel van Marc van Splunter.
Na een kwartier kwam Barendrecht zo maar op voorsprong. Aan de treffer ging eerst buitenspel en daarna een onvervalste scrimmage voor het HFC-doel vooraf. Melvin Winterberg gaf de bal het laatste zetje, 0-1. Voor de invaller zijn eerste wapenfeit dit seizoen.
Lang hield dat echter niet stand. De rappe aanvallers van HFC, aan het werk gezet door routiniers als Kevin de Visser en Gertjan Tamerus, bezorgden Barendrecht handenvol werk. Het was uiteindelijk Roy Castien die er 1-1 van maakte. Rond het half uur zorgde hij ook voor de 2-1.
Barendrecht kreeg kansen om wat terug te doen. Jongman had met een schuiver bijna succes, doelman Gerard van Rossum liet de bal los, maar Melvin Winterberg kreeg de rebound er niet in.
Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Barendrecht moest blijven oppassen op de snelle uitvallen van HFC. Max van Dijk knikte naast uit een vrije trap.
Rond het uur viel de genadeklap. Een combinatie over links werd door de meegekomen rechterverdediger Danny Hols via de lat afgemaakt, 3-1. Daarmee was het duel zo goed als gespeeld.
Daniel van Son maakte er nog 4-1 van na zwak uitverdedigen van Barendrecht. Even daarna kreeg Danny Monster een rode kaart na een overtreding. Jongman had nog een poeier voor de HFC-doelman die stijlvol redde.
Vlak voor tijd werd het uit een strafschop ook nog 5-1, benut door de man van de wedstrijd, Roy Castien. Barendrecht kwam er zaterdag gewoonweg niet aan de pas en keerde met lege handen terug uit Haarlem.
Kon HFC BVV 2017 01
Kon HFC BVV 2017 02
Kon HFC BVV 2017 03
Kon HFC BVV 2017 04
Kon HFC BVV 2017 05
Kon HFC BVV 2017 06
Kon HFC BVV 2017 07
Kon HFC BVV 2017 08
Kon HFC BVV 2017 09
Kon. HFC - Barendrecht 5-1 (2-1)
14. 0-1 Winterberg, 23. 1-1 Castien, 30. 2-1 Castien, 63. 3-1 Hols, 72. 4-1 Van Son, 82. 5-1 Castien (strafschop).
Scheidsrechter S. Dröge, rode kaart: Monster (Barendrecht), geel: De Visser (Kon. HFC).
Opstelling Kon. HFC: Van Rossum; Hols, Boer, Wilffert, Morgan (84. Lewis); Timisela, De Visser, Castien; Sterling (84. Bronkhorst), Tamerus en Van Son (80. Daouameur).
Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Lima (80. Van Deelen); Jongman, Monster, Navajas Sanchez (80. Khaldi); Salem, Winterberg en Oranje (65. Dabaghian).
Achtste
Barendrecht zakt een plek in de Tweede Divisie en is nu met 10 punten uit 7 wedstrijden achtste. Koploper Katwijk won de burenruzie van Rijnsburgse Boys met liefst 5-0 en heeft nu 18 uit 8.
De Dijk
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen De Dijk uit Amsterdam. De ambitieuze ploeg uit de hoofdstad - met zelfs betaald-voetbalambities - verloor zaterdag op eigen veld met 3-0 van FC Lisse. De Dijk staat een punt achter op Barendrecht. Het duel der middenmoters begint zaterdag op De Bongerd om 15.30 uur.


Samenvatting:

 Digisource

Stersponsors