WEDSTRIJDVERSLAG BARENDRECHT - RVVH (VOETBAL RIJNMOND CUP 2016-2017)

Barendrecht klaar na nederlaag tegen RVVH

BVV Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de finale van de Voetbal Rijnmond Cup. In de halve finale van het grootste regiotoernooi van Nederland, gingen de rood/witten in eigen huis onderuit tegen RVVH. Daarmee namen de Ridderkerkers revanche voor de nederlaag in de finale van vorig jaar, die Barendrecht titelverdediger maakte.

Trainer Adrie Poldervaart begon in een 3-4-3 opstelling waarin Tim Eekman weer was doorgeschoven naar het middenveld. Donny Navajas Sanches begon op de bank: Richard Stolte begon als linksbuiten in de basisopstelling. Op een snikheet sportpark De Bongerd begon RVVH fel aan het duel, maar het openingsoffensief van de ploeg van trainer Giovanni Franken leverde geen doelpunt op.

Barendrecht was even later wel uiterst effectief: bij de eerste de beste gelegenheid kwamen de Bongerdbewoners op voorsprong. Ramy Salem ontsnapte aan de rechterkant en leverde een puntgave voorzet af op Daniël Esajas, die de bal eenvoudig achter RVVH-keeper Spelde kopte: 1-0.

Barendrecht had dus een snelle voorsprong te pakken, maar RVVH liet zich niet zomaar overdonderen. De buurman uit Ridderkerk herpakte zich en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Jesse Eggers draaide zich op de rand van het strafschopgebied vrij en prikte de bal met een mooie stuiter in de verre hoek achter Barendrecht-keeper Rondeltap.

Scheidsrechter Karremans blies direct daarop voor een welkome drinkpauze, maar ook daarna behield RVVH het initiatief. Rond het half uur verloor Barendrecht op de middenlijn de bal, waarna Stevie Soares uit de snelle counter de 2-1 voor RVVH aantekende. Een slordig Barendrecht wist in die stand voor de thee geen verandering meer te brengen.

Na de onderbreking ging Barendrecht op zoek naar de gelijkmaker. Adrie Poldervaart bracht met Wilshon Lima en Donny Navajas Sanches twee verse krachten, waar hij later ook Moreno Marengo nog binnen de lijnen bracht. In de beginfase kreeg Barendrecht nog twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Richard Stolte schoof de bal naast het doel en ook Daniël Esajas lepelde de bal uit de draai net aan de verkeerde kant van de paal.

RVVH hield vooral tegen, maar slaagde daar gaandeweg de wedstrijd steeds beter in. De krachten vloeiden bij Barendrecht langzaam weg. Centrale verdediger Jeffrey Aarts werd in de slotfase nog in de spits geposteerd om de gelijkmaker te forceren, maar in het laatste kwartier kwam Barendrecht eigenlijk niet tot uitgespeelde kansen. Na zes minuten blessuretijd waren de rood/witten er dus niet meer in geslaagd om de stand gelijk te trekken, waardoor RVVH naar de finale van de Voetbal Rijnmond Cup gaat en Barendrecht op vakantie kan.

BVV RVVH 01

BVV RVVH 02

BVV RVVH 03

BVV RVVH 04

BVV RVVH 05

BVV RVVH 06

BVV RVVH 07

Barendrecht - RVVH 1-2 (1-2)
10. Esajas 1-0, 20. Eggers 1-1, 32. Soares 1-2.
Scheidsrechter: Karremans.
Opstelling Barendrecht: Rondeltap, Van Deelen, Aarts, Van Dijk, Eekman, Jongman, Monster, Winterberg, Stolte, Salem, Esajas.
Opstelling RVVH: Spelde, Rodriques, Merencia, Martha, Agatowski, Soares, Egger, Dos Santos, Mosmans, Lopes Cabral, Leewen.

Tweede Divisie
Barendrecht is dus uitgevoetbald en kan zich dus richten op een nieuw seizoen in de Tweede Divisie. In die competetitie vielen zaterdag de laatste beslissingen in de nacompetitie. Rijnsburgse Boys won van Spakenburg, waardoor de 'Uien' volgend seizoen in de Tweede Divisie spelen en Spakenburg degradeert. FC Lisse promoveerde eveneens, door bij Harkemase Boys met 4-1 te winnen. UNA, Jong FC Twente en Jong Vitesse degradeerden al eerder: IJsselmeervogels en De Dijk zijn door hun kampioenschappen gepromoveerd. Kampioen Jong AZ gaat naar de Jupiler League, terwijl hekkensluiter Achilles '29 vanuit de Jupiler League naar de Tweede Divisie degradeert. Het nieuwe seizoen gaat op zaterdag 26 augustus van start.