WEDSTRIJDVERSLAG OEFENDUELS ZATERDAG (SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht gaat twee keer onderuit

Aan de serie overwinningen in oefenwedstrijden is voor Barendrecht zaterdag een einde gekomen. De ploeg van trainer Adrie Poldervoort speelde twee duels en verloor die allebei. Eerst was op het eigen sportpark De Bongerd derdeklasser Capelle met 2-0 te sterk. Later op de dag verloren de rood-witten in Ouddorp de strijd om de Patrick Stolk Cup tegen zondagploeg Leonidas met 4-1.

Poldervaart stuurde twee vrijwel verschillende elfallen het veld in. Zo bleven tegen Capelle de sterkhouders Marc van Splunter, Tim Eekman, Richard Stolte, Danny Monster, Marlon Oranje en Daniël Esajas langs de kant. Toch stond er tegen Capelle met onder anderen Max van Dijk, Melvin Winterberg, Joey Jongman, Donny Navajas Sanchez, Ramy Salem en Bas Mourits een representatief Barendrecht aan de start. De trainer moet het in de voorbereiding nog stellen zonder de nieuwkomers Lionel Fitsch en Burak Dogan, die net als Yorik van Deelen geblesseerd zijn.

In een open duel kwam Barendrecht er tegen Capelle nauwelijks aan te pas. Er waren volop kansen, zeker voor de bezoekers. Bij rust was het 0-0. Opvallende naam bij Barendrecht was Jeroen van der Wal, zoon van voormalig Barendrecht-icoon Gert van der Wal, die inviel voor Navajas Sanchez.

Na de onderbreking maakte Capelle de mogelijkheden wel af. Olaf van der Sande prikte twee keer raak. Barendrecht was niet in staat iets terug te doen.

Opstelling Barendrecht: Cheuk-a-Lam; Deetman, De Graaf (Baan), Van Dijk, Lima; Winterberg, Jongman, Navajas Sanchez (Van der Wal); Salem, Mourits en Dabaghian. Na rust kwamen Mo el Yakoubi, Aksay Ramlal, Ali Khaldi en Jeffrey Aarts nog in het veld.

Leonidas
Na het verlies tegen Capelle verkaste Barendrecht naar Ouddorp voor de wedstrijd om de Patrick Stolk Cup. Op het veld van WFB zou tegen de voormalige club van de gestopte verdediger Leonidas worden gespeeld.

Barendrecht begon nog aardig en kwam door Marlon Oranje met 1-0 voor, maar bij rust hadden de Rotterdammers een 2-1 voorsprong. Die werd na de onderbreking uitgebouwd naar een uiteindelijke 1-4 nederlaag. De wedstrijden van zaterdag geven aan dat er nog heel wat werk aan de winkel is voor trainer Poldervaart en zijn selectie.

Jong RKC
Komende dinsdag oefent Barendrecht tegen Jong RKC Waalwijk, op De Bongerd wordt om 19.30 uur afgetrapt. Zaterdag komt Jodan Boys naar Barendrecht, dan is de aanvang 14.30 uur.

Beker
Pas daarna gaat het om het echie. Op dinsdag 22 augustus bekert Barendrecht voor de grote KNVB-beker tegen VVOG of Gemert. De zaterdag daarop begint de competitie in de tweede divisie met de uitwedstrijd bij Rijnsburgse Boys. De aanvang in de Bollenstreek is 15.30 uur.