WEDSTRIJDVERSLAG BARENDRECHT - GO AHEAD EAGLES (KNVB-BEKER, SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht laat Go Ahead Eagles ontsnappen

Barendrecht is er opnieuw niet in geslaagd om te stunten in het KNVB-bekertoernooi. Op sportpark De Bongerd waren de rood/witten de betere ploeg, maar de profs van Go Ahead Eagles waren scherper voor de goal en wonnen het bekerduel met 3-1.

Trainer Adrie Poldervaart startte met dezelfde basiself als in het thuisduel tegen VVSB afgelopen zaterdag. De van een blessure herstelde Yorik van Deelen startte dus weer in de basis ten koste van Lionel Fitsch. Bij tegenstander Go Ahead Eagles, dat nog wacht op de eerste overwinning in de Jupiler League, was na vorig seizoen geen sprake van onderschatting. Toen was Jodan Boys op De Adelaarshorst te sterk voor Go Ahead, dat zich vandaag dus ook geen nieuwe misstap kon veroorloven.

Toch was het Barendrecht dat in de beginfase het spel dicteerde. De rood/witten begonnen sterk, waarbij met name de beweeglijke Ramy Salem voor veel gevaar zorgde. Al na vier minuten was hij dichtbij een treffer, maar zijn schot ging rakelijks naast. Na een kwartier opende Barendrecht desalniettemin toch de score. Esajas schoot op doel en zag zijn inzet achter keeper Sonny Stevens verdwijnen: 1-0. De ruim 1.000 toeschouwers op sportpark De Bongerd gingen er eens goed voor zitten, want een bekerstunt leek in de maak. Rond het halfuur kreeg Esajas na een steekbal van Eekman de kans de score te verdubbelen, maar ditmaal was Stevens alert.

De gasten uit Deventer hadden zich nog nauwelijks laten zien, maar sloegen bij de eerste kans direct toe. Beltrame gaf een mooie steekbal, waaruit Langedijk de stand gelijk trok (1-1). Ondanks de tegenvaller liet Barendrecht zich niet van de wijs brengen en ging de ploeg van trainer Adrie Poldervaart op zoek naar een nieuwe treffer. Go Ahead verdediger Suk voorkwam vlak voor rust dat Esajas opnieuw trefzeker was: met een 1-1 stand gingen beide ploegen aan de thee.

Opnieuw Esajas kwam direct na rust in kansrijke positie voor het doel van Go Ahead, maar ook nu leverde dat geen treffer op. Barendrecht was ook in het tweede bedrijf simpelweg de bovenliggende partij en bleef het doel van Stevens bestoken, maar scoren deden de Bongerdbewoners niet. Go Ahead was scherper voor de goal: ook de tweede kans van de wedstrijd leverde direct een doelpunt op voor de ploeg uit Deventer. Na een snelle uitbraak schoot spits Sam Hendriks de 1-2 achter keeper Marc van Splunter.

Vlak daarna leek de wedstrijd definitief gespeeld, toen Barendrecht verder moest met 10 man. Yorik van Deelen liet zich provoceren door aanvoerder Schenk en kreeg na een woordenwisseling de rode kaart voorgehouden door de scheidsrechter. Zelfs met tien man probeerde Barendrecht zich nog op te richten en werd het doel van Go Ahead een paar keer gevaarlijk onder vuur genomen. Langzaam vloeiden de krachten echter weg bij de tien Barendrechters, waar de Eagles van profiteerden: vijf minuten voor tijd schoot Hendriks zijn tweede treffer binnen (1-3) en was het duel gespeeld. Hendriks was in blessuretijd nog dichtbij de 1-4, maar ditmaal trof zijn inzet de paal. Het dapper strijdende Barendrecht, dat grote delen van de wedstrijd de betere ploeg was, moest dus opnieuw zijn meerdere erkennen in de profs en kon niet voor een bekerstunt zorgen.

BVV Go Ahead Eagles 01

BVV Go Ahead Eagles 02

BVV Go Ahead Eagles 03

BVV Go Ahead Eagles 04

BVV Go Ahead Eagles 05

BVV Go Ahead Eagles 06

BVV Go Ahead Eagles 07

BVV Go Ahead Eagles 08

Barendrecht – Go Ahead Eagles 1-3 (1-1)
15. Esajas 1-0, 30. Langedijk 1-1, 74. Hendriks 1-2, 86. Hendriks 1-3.
Scheidsrechter: Van Eijk. Rode kaart: 77. Van Deelen. Gele kaart: Salem, Monster (Barendrecht), Beukema (Go Ahead)
Opstelling Barendrecht: Van Splunter, Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen, Jongman Monster, Navajas Sanches (82. Winterberg), Salem, Esajas (82. Oranje), Khaldi (70. Dabaghian).
Opstelling Go Ahead Eagles: Stevens, Suk, Beukema (60. Eghan), Hettinga, Hölscher, Beltrame, Soumadro, Langedijk (63. Maneschijn), Thomas, Hendriks.

Jong Sparta
Zaterdag is er weer competitievoetbal: dan gaat Barendrecht op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam, aftrap 15.30 uur.