WEDSTRIJDVERSLAG JONG SPARTA - BARENDRECHT (SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht ook bij Jong Sparta op herhaling

Voor de derde week in successie wist Barendrecht het resultaat van vorig seizoen te kopiëren. Jong Sparta werd op Het Kasteel dus weer met een 1-3 nederlaag geconfronteerd. En dat was gelet op het spelbeeld in met name het tweede bedrijf terecht. De rood-witten belandden daardoor in de middenmoot, daarmee de tegenstander met een schamel puntje achterlatend als rode lantaarndrager.

Het team van trainer Poldervaart week op twee plaatsen af van voorgaande week. Wilshon Lima nam de plaats in van Yorik van Deelen, die als gevolg van verbaal onvermogen tijdens het midweekse treffen met Go Ahead Eagles geschorst was. Cristiaan Dabaghian verscheen als linkeraanvaller binnen de lijnen, daarmee Ali Khaldi naar de bank verwijzend.

Barendrecht ging voortvarend van start; in elk geval sneller dan de stadionklok die pas na een paar minuten in gang werd gezet. In de beginfase bracht Dabaghian een goede mogelijkheid om zeep, na een prima voorzet vanaf rechts door Donny Navajas Sanches. Nog geen minuut later belandde een inzet van Tim Eekman op aangeven van Joey Jongman op de vuisten van Nienhuis. En ook met een fraaie voorzet vanaf rechts van Daniël Esajas had meer moeten worden gedaan. Jong Sparta stelde hier een schot van spits Proschwitz tegenover, dat over het doel van Marc van Splunter verdween.

In de 12e minuut was het wel raak voor de bezoekers. Esajas werd vanaf het middenveld op maat weggestuurd door Danny Monster en prikte beheerst de bal over Nienhuis binnen. De Spangenaren lieten het er niet bij zitten. Eerst schoot Proschwitz nogmaals over, maar bij de volgende aanval dook Boukhari volkomen vrij op voor Van Splunter en werkte de 1-1 binnen.

Toen de kruitdampen na het eerste kwartier waren opgetrokken daalde onder het fraaie najaarszonnetje als het ware een deken van gezapigheid neer over het veld en de 22 acteurs. Er waren nog wel wat kansen over en weer, maar echt onderhoudend werd het niet meer. Het middenrif van de rood-witten was het eerste bedrijf bovendien niet in goeden doen, anders hadden de niet sterk acterende Spartanen het lastiger gehad. Net voor de pauze dreigde eindeloos voetballend uitverdedigen aan Barendrecht-zijde in de kleine ruimte nog tot een treffer voor de thuisploeg. Nick Proschwitz hielp de kans echter om zeep.

Na de pauze werd Barendrecht sterker. De vuisten van Nienhuis moesten al direct in actie komen bij een schot van Eekman. Uiteindelijk werd het verschil halverwege het tweede bedrijf gemaakt. In de 68e minuut gaf de net daarvoor ingevallen Marlon Oranje een uitstekende pass op Jongman, die vervolgens in de verre hoek Nienhuis kansloos liet: 1-2. Een kwartier voor tijd maakte Navajas Sanches er na een voorzet vanaf links van de een minuut daarvoor ingevallen Richard Stolte 1-3 van, waarmee de wedstrijd gespeeld was. Arbiter Van Herk had deze wedstrijd alleen gele kaarten over voor Max van Dijk en Ramy Salem, daar waar hij die bij ergere vergrijpen van de gastheren op zak hield.

De tweede competitieoverwinning werd in de kleedkamer onder meer gevierd met een muzikale hulde (a capella) ter ere van de jarige en meegetroonde BVV-hoffotograaf Cees Bakker. Bakker had in zijn langjarige carrière overigens zelden meegemaakt dat hij door stewards en hun superieuren zo in zijn hobby werd belemmerd en bij herhaling van het spreekwoordelijke kastje naar de muur – lees: voor respectievelijk achter de reclameborden – werd gestuurd. Alles bij elkaar had hij maar ongeveer 50 minuten effectieve sluitertijd…

Jong Sparta BVV 2017 01

Jong Sparta BVV 2017 02

Jong Sparta BVV 2017 03

Jong Sparta BVV 2017 04

Jong Sparta BVV 2017 05

Jong Sparta BVV 2017 06

Jong Sparta BVV 2017 07

Jong Sparta BVV 2017 08

Jong Sparta BVV 2017 09

Jong Sparta - Barendrecht 1-3 (1-1)
12. Esajas 0-1, 17. Boukhari 1-1, 68. Jongman 1-2, 75. Navajas Sanches 1-3.
Scheidsrechter: Van Herk. Gele kaarten: Van Dijk, Salem (Barendrecht)
Opstelling Jong Sparta: Nienhuis, Breedijk, Luydens, Muller (Klap), Martis, Soares Fonseca (Kozuh), Harroui, Felicia, Proschwitz, Boukhari (De Winter), Rodrigues.
Opstelling Barendrecht: Van Splunter, Eekman, Aarts, Van Dijk, Lima (74. Stolte), Jongman, Monster, Navajas Sanches, Salem, Esajas (78. Khaldi), Dabaghian (64. Oranje).

TEC
Komende zaterdag speelt Barendrecht thuis tegen de Tielse Eendracht Combinatie. TEC verloor haar laatste wedstrijd met 1-2 van G.V.V.V. en staat voorlaatste op de ranglijst. Op De Bongerd wordt om 15.30 uur afgetrapt.