WEDSTRIJDVERSLAG BARENDRECHT - TEC (SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht wint in wedstrijd met twee gezichten

Barendrecht heeft gisteren de tweede overwinning op rij geboekt in de Tweede Divisie. In een wedstrijd met twee gezichten klopten de rood-witten laagvlieger TEC uit Tiel met 3-2. Na bijna een uur stond de ploeg van trainer Adrie Poldervaart met 3-0, maar maakte het zich daarna nog onnodig moeilijk.

Poldervaart miste Yorik van Deelen en liet achterin opnieuw Wilshon Lima opdraven. Voorin was er een basisplaats voor Marlon Oranje.

Bij Barendrecht gingen na 36 seconden al de handen omhoog na een treffer van Donny Navajas Sanchez. De grensrechter had er echter buitenspel in gezien dus ging het vroege feestje niet door. De thuisploeg had de overhand maar was niet gelukkig in de afronding. Aan de overkant redden Joey Jongman en Marc van Splunter bij kansen voor TEC.

Na 21 minuten was het wel raak. Donny Navajas legde terug op Joey Jongman die in de uiterste hoek raak knalde, 1-0. Ramy Salem had pech toen zijn knal tegen de onderkant van de lat kwam. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Weer stond Navajas Sanchez aan de basis, hij bediende Marlon Oranje die alleen voor TEC-keeper Sebastiaan van de Sman verscheen en de bal binnen tikte, 2-0. Een opsteker vlak voor de onderbreking.

Na de thee bleef het overwicht. Daniel Esajas maakte er zelfs fraai 3-0 van, zodat de buit binnen leek en Barendrecht misschien wel aan een monsterscore kon gaan denken.

Maar zoals al eerder dit seizoen was het verval groot. Ineens was het weg en lieten de rood-witten het toch niet zo bijzondere TEC terugkomen in de wedstrijd. Wilmio Vink maakte er 3-1 van en Barendrecht kraakte. De Tielenaren claimden een tweede treffer, omdat een bal over de lijn zou zijn gegaan.

Omdat Barendrecht de spaarzame uitvallen niet kon verzilveren, bleef het lang spannend. Met hangen en wurgen hield de thuisploeg stand, maar in minuut 86 werd het dan toch nog 3-2 door Randel Shakison. Dichterbij lieten de rood-witten TEC niet meer komen en was de eerste thuisoverwinning van dit seizoen een feit.

BVV TEC 2017 01

BVV TEC 2017 02

BVV TEC 2017 04

BVV TEC 2017 03

BVV TEC 2017 05

BVV TEC 2017 06

BVV TEC 2017 07

BVV TEC 2017 08

BVV TEC 2017 09

BVV TEC 2017 10

Barendrecht - TEC 3-2 (2-0)
21. 1-0 Jongman, 45. 2-0 Oranje, 55. 3-0 Esajas, 58. 3-1 Vink, 86. 3-2 Shakison.
Scheidsrechter F. de Winter, gele kaarten: Eekman (Barendrecht) en Makiavala (TEC).
Opstelling Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Lima (Fitsch); Jongman, Monster, Navajas Sanchez; Salem, Esajas (Winterberg) en Oranje (Khaldi).
Opstelling TEC: Van de Swam; Viereck, Disveld, Shakison, Kiomegni (Hasselbank); Van Beek (Fijneman), Van Gessel, Vink; Koc, Holder en De Windt (Makiavala).

Zevende
Barendrecht maakt een sprongetje in de Tweede Divisie en is nu met 10 uit 6 zevende. Koploper Katwijk heeft 15 uit 5. Komende zaterdag speelt Barendrecht uit in Haarlem tegen de Koninklijke HFC. De aftrap is om 15.00 uur.