WEDSTRIJDVERSLAG GVVV - BARENDRECHT (SEIZOEN 2017-2018)

Knappe winst bij GVVV

Barendrecht heeft zaterdag een knappe zege geboekt bij GVVV. In Veenendaal werd het in de stromende regen na een 1-0 ruststand 2-3. De ploeg van Adrie Poldervaart toonde zich na de onderbreking zeer effectief in de afwerking.

De rood-witten moesten het op sportpark Panhuis stellen zonder doelman Marc van Splunter, middenvelder Donny Navajas Sanchez en de aanvallers Daniel Esajas en Chris Dabaghian. Onder de lat stond Lee Quincy Cheuk-A-Lam, ook was er weer een basisplek voor Marlon Oranje.

De eerste kans was voor Bas Mourits die al na vijf minuten alleen voor GVVV-doelman Johan Jansen verscheen, hem passeerde maar in het zijnet schoot. Aan de overkant mikte Martin van Eck naast. Ook mogelijkheden van Mourtis en Danny Monster hadden geen resultaat.

GVVV werd langzaam beter. Taoufik Adnane test Barendrecht-keeper Cheuk-A-Lam, die redde. Vlak voor de rust was het wel raak. Simon Brouwer scoorde na een hoekschop, 1-0.

Na de onderbreking hield de thuisploeg het overwicht, maar Barendrecht sloeg binnen het uur hard toe. Een snelle uitval kwam bij Ramy Salem die voor de 1-1 zorgde. De wedstrijd stond op zijn kop, maar Barendrecht voelde dat er meer in zat.

En dat gebeurde ook. Een kwartier voor tijd ramde Joey Jongman met een ouderwetse pegel hard raak, 1-2. Daar bleef het niet bij, want snel daarna maakte Ali Khaldi er 1-3 van. Zo was het duel in minder dan een half uur volledig omgedraaid.

Jongman raakte ook nog de lat. In de extra tijd werd het even spannend toen invaller Soufiane Laghmouchi er 2-3 van maakte, maar dichterbij liet Barendrecht 'angstgegner' GVVV niet meer komen. Een geweldige overwinning, die in de kleedkamer goed gevierd werd.

GVVV BVV 2017 01

GVVV BVV 2017 02

GVVV BVV 2017 03

GVVV BVV 2017 10

GVVV BVV 2017 04

GVVV BVV 2017 05

GVVV BVV 2017 06

GVVV BVV 2017 07

GVVV BVV 2017 08

GVVV BVV 2017 09

GVVV-Barendrecht 2-3 (1-0)
37. 1-0 Brouwer, 56. 1-1 Salem, 75. 1-2 Jongman, 81. 1-3 Khaldi, 90+2 2-3 Laghmouchi.
Scheidsrechter: F. van den Elzen: gele kaarten: Mourits (Barendrecht) en Terschegget (GVVV).
Opstelling GVVV: Jansen; Van der Voort, Den Hartog, Janssen, Adnane; Terschegget, De Jong, Brouwer (66. Mulder); Van Eck, De Graaf en De Leeuw (75. Laghmouchi);
Opstelling Barendrecht: Cheuk-A-Lam; Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Jongman, Monster, Khaldi; Salem (90. Stolte), Maurits en Oranje (84. Winterberg).

Negende
Barendrecht is negende in de middenmoot van de tweede divisie. De rood-witten hebben 17 punten uit 12 duels. Koploper Katwijk blijft winnen en staat met 33 uit 12 dik bovenaan.

FC Lisse
Komende zaterdag ontvangt Barendrecht FC Lisse. De nummer 12 van de tweede divisie won zaterdag met 1-0 van Kozakken Boys. Op De Bongerd wordt zaterdag op de 'ouderwetse' tijd van 14.30 uur afgetrapt.