WEDSTRIJDVERSLAG BARENDRECHT - FC LISSE (SEIZOEN 2017-2018)

Derde zege op rij voor Barendrecht

Barendrecht heeft de weg omhoog gevonden in de Tweede Divisie. Na de zeges op Excelsior Maassluis (2-1) en GVVV (3-2) boekten de rood/witten zaterdag een ruime zege op FC Lisse (3-0). Als Barendrecht in de slotfase wat scherper was geweest, had die score nog hoger kunnen uitvallen op sportpark De Bongerd.

Trainer Adrie Poldervaart moest zijn vaste sluitpost Marc van Splunter nog missen tegen FC Lisse. Daardoor stond Quincy Cheuk-A-Lam weer onder de lat bij de Bongerdbewoners. Ook Daniël Esajas en Donny Navajas Sanches ontbraken wegens blessures op het wedstrijdformulier. Marlon Oranje begon weer naast spits Bas Mourits in de voorhoede.

FC Lisse begon fel aan de wedstrijd en kwam in de eerste paar minuten al een paar keer gevaarlijk voor de goal bij Barendrecht. De rood/witten hadden de boel in de beginfase niet goed op orde en de gasten uit Lisse kregen vrij spel om een paar forse kansen te creëren. Keeper Cheuk-A-Lam en verdediger Max van Dijk voorkwamen in het openingskwartier een voorsprong voor FC Lisse.

Salem
Tot ieders verbazing viel de goal aan de andere kant. Salem speelde zichzelf vrij aan de rechterkant van het strafschopgebied en slingerde de bal voor het doel, maar zag tot zijn eigen verrassing de voorzet achter de Lisse-doelman in de verre hoek verdwijnen (1-0). De openingstreffer betekende een flinke opsteker voor Barendrecht, dat daardoor ook beter in de wedstrijd kwam. Het hielp dat Lisse in het eerste bedrijf slordig omging met de ruimte die het kreeg, waardoor de openingstreffer van Salem tevens de ruststand betekende.

Na de onderbreking kwam Barendrecht sterker uit de startblokken. Vooral Salem was met een schot voorlangs dichtbij een tweede treffer. Het spel lag even stil bij een blessure van Yorik van Deelen, die na behandeling wel verder kon. Vlak daarna werd het 2-0 voor Barendrecht: Ali Khaldi pikte de bal vlak buiten het strafschopgebied op en zorgde met een rake knal op een verdubbeling van de voorsprong.

Rode kaart
FC Lisse probeerde daarna wel de aansluitingstreffer te maken, maar de Bollenploeg bracht zichzelf verder in de problemen. Een vreemde terugspeelbal in de defensie werd opgepikt door Khaldi, die zijn schot gekeerd zag door keeper Van der Werff. De doelman bevond zich daarbij echter buiten het strafschopgebied, dus scheidsrechter Bos kon weinig anders doen dan de keeper de rode kaart voor te houden. Barendrecht rook zijn kans en inval-doelman Haggerty slaagde er dan ook niet in zijn doel meer dan een paar minuten schoon te houden. Een goed uitgespeelde aanval werd uit een voorzet van Tim Eekman binnen gekopt door Marlon Oranje (3-0).

De wedstrijd was gespeeld, maar Barendrecht kreeg in het laatste kwartier nog wel alle gelegenheid om de score flink op te voeren. De rood/witten hadden het vizier echter niet scherp meer en hielpen een aantal flinke mogelijkheden op zeep. Ramy Salem raakte de binnenkant van de paal en ook Bas Mourits zag zijn kopbal via het houtwerk terugkaatsen in het veld. Barendrecht had zichzelf graag beloond met een monsterzege, al was die op basis van de eerste helft ook geen juiste afspiegeling geweest van de verhoudingen. Met de derde overwinning op rij nestelen de rood/witten zich in ieder geval stevig in het linkerrijtje van de Tweede Divisie.

BVV FC Lisse 2017 01

BVV FC Lisse 2017 02

BVV FC Lisse 2017 03

BVV FC Lisse 2017 04

BVV FC Lisse 2017 05

BVV FC Lisse 2017 06

BVV FC Lisse 2017 07

BVV FC Lisse 2017 08

BVV FC Lisse 2017 09

BVV FC Lisse 2017 10

Barendrecht - FC Lisse 3-0 (1-0)
20. Salem (1-0), 55. Khaldi (2-0), 72. Oranje (3-0)
Scheidsrechter: Bos. Rode kaart: Van der Werff (FC Lisse), gele kaart: Buijs (FC Lisse).
Opstelling Barendrecht: Cheuk-A-Lam, Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen, Khaldi, Jongman, Monster, Salem, Mourits (87. Driesse), Oranje (81. Dabaghian).
Opstelling FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel (67. Haggerty), Rauws, Van Eeuwijk, Van der Putten, Vermeulen, Ababio, Hagary (79. Bouwmeister), Van der Zwet, Koomen.

Achtste
Barendrecht nestelt zich dankzij de overwinning steviger in het linkerrijtje van de Tweede Divisie. De rood/witten passeerden Excelsior Maassluis en staan nu achtste. Katwijk is nog altijd met ruime afstand de koploper, al verloor het wel verrassend bij nummer laatst Jong Sparta (3-2).

Achilles '29
Volgende week reist Barendrecht af naar Groesbeek voor de ontmoeting met Achilles '29. De zondagploeg rook de afgelopen jaren aan het betaalde voetbal, maar degradeerde afgelopen zomer weer naar de Tweede Divisie. Daarin heeft Achilles '29 het niet makkelijk, getuige de tiende plaats op de ranglijst. De wedstrijd op sportpark De Heikant begint zaterdag om 18.00 uur.