WEDSTRIJDVERSLAG KOZAKKEN BOYS - BARENDRECHT (SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht onderuit bij Kozakken Boys

Er is een einde gekomen aan de fraaie reeks van (vier) overwinningen van Barendrecht in de tweede divisie. In Werkendam verloor de ploeg van trainer Adrie Poldervaart met 3-0 van Kozakken Boys. Het duel werd eigenlijk vlak na de rust al beslist toen de thuiclub op 2-0 kwam.

Poldervaart stuurde dezelfde elf de wei in als de week ervoor tegen Achilles '29. Dus opnieuw met Richard Stolte en Marlon Oranje in de basis en doelman Lee Quiny Cheuk-A-Lam onder de lat. Daniel Esajas, terug van blessureleed, begon op de bank.

Kozakken Boys, met oud-Barendrechter Mahmut Sönmez op de bank, begon met een afgekeurd doelpunt. Barendrecht deed wat terug, maar Ramy Salem en Max van Dijk hadden geen succes. De Werkendammers hadden het beste van het spel, de rood-witten probeerden er met snelle uitvallen uit te komen.

Vlak voor rust kwamen de Kozakken voor door een treffer van Ahmed Mendes Moreira, 1-0. Na de onderbreking werd het snel 2-0, nu was het Everton Pires Tavares die raak schoot uit een vrije trap.

Het duel leek daarmee beslist. Barendrecht kwam wel beter in het spel, maar slaagde er niet een vuist te maken. Adrie Poldervaart bracht in de slotfase nog wel Daniel Esajas in, en daarvoor nog Shurendo Janga en Melvin Winterberg, het zette geen zoden aan de dijk.

Sterker nog, even voor tijd werd het ook 3-0, nu weer door Mendes Moreira die fraai raak mikte. Barendrecht leed in Werkendam een verdiende nederlaag.

Kozakken B BVV 2017 01

Kozakken B BVV 2017 02

Kozakken B BVV 2017 03

Kozakken B BVV 2017 04

Kozakken B BVV 2017 05

Kozakken B BVV 2017 06

Kozakken B BVV 2017 07

Kozakken B BVV 2017 08

Kozakken B BVV 2017 09

Kozakken Boys-Barendrecht 3-0 (1-0)
40. 1-0 Mendes Moreira, 48. 2-0 Pires Tavares, 83. 3-0 Mendes Moreira.
Scheidsrechter Van der Laan, gele kaarten: Monster, Van Dijk, Aarts en Winterberg (Barendrecht), Bot, Mendes Moreira en Van Nuland (Kozakken Boys).
Opstelling Kozakken Boys: Arends; Gaari, Pollemans, Jakoba, Bot; Mendes Moreira, Pires Tavares (84. Abdullahi), El Azzouti; Stout (65. Van Ingen), Monteiro en Van Nuland (78. Sönmez).
Opstelling Barendrecht: Cheuk-A-Lam; Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Khaldi (61. Janga), Monster, Stolte; Salem, Mourits (76. Esajas) en Oranje (61. Winterberg).

Vijfde
Barendrecht blijft vijfde in de Tweede Divisie. De rood-witten hebben 23 punten uit 15 duels. Koploper Katwijk won met 2-0 bij VVSB en blijft met 36 uit 15 alleen bovenaan, gevolgd door GVVV, Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys.

AFC
Komende zaterdag speelt Barendrecht thuis tegen hekkensluiter AFC. De Amsterdammers hebben 11 punten. Zaterdag verloren ze op eigen veld met 4-0 van GVVV. Op sportpark De Bongerd wordt zaterdag om 14.00 uur afgetrapt. Het is de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Volgt.