Welkom op de website van BVV Barendrecht

WEDSTRIJDVERSLAG BARENDRECHT - AFC (SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht sluit jaar af met winst op AFC

Barendrecht heeft zaterdag de eerste competitiehelft in de Tweede Divisie afgesloten met een prima 3-0 zege op AFC. De rood-witten beslisten het duel vlak na de rust toen Ramy Salem eerst een strafschop kreeg en daarna zelf de 2-0 maakte. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart gaat als nummer vijf de winterstop in.


De oefenmeester kon weer beschikken over doelman Marc van Splunter, maar de keeper bleek in de warming-up toch niet wedstrijdfit. Dus begon doelman Lee Quincy Cheuk-A-Lam opnieuw onder de lat. Ook Daniel Esajas, terug van blessureleed, was wissel. Naast de middenvelders Joey Jongman en Donny Navajas Sanchez ontbrak ook Richard Stolte, waardoor Melvin Winterberg weer eens in de basis mocht starten. Hij werd vooraf gehuldigd, samen met Yorik van Deelen, voor meer dan honderd wedstrijden in Barendrecht 1. En er was een minuut stilte voor het overlijden van Henk van Vugt (85), oud-topscorer bij de rood-witten en lid van verdienste van de club.

In de vlakke eerste helft had Barendrecht de overhand, maar was zeer slordig. Door het vele balverlies ontstond een rommelig duel waarin ook AFC geen potten kon breken. Bij de Amsterdammers, met oud-Barendrechter Mark van den Boogaart in de basis, is het al weken onrustig. De hekkesluiter van de Tweede Divisie wisselde van trainer, oud-prof Ton du Chatinier maakte plaats voor André Wetzel. Tot successen heeft dat nog niet geleid.

Er kwamen vooral kansen voor Barendrecht. Bas Mourits knikte over na een knappe combinatie met Yorik van Deelen en Tim Eekman. Ook kreeg de aanvaller nog een terugspeelbal in de voeten, maar mikte via de keeper naast. Melvin Winterberg miste vlak voor doel met zijn hoofd.

Salem
Na de rust braken de drie minuten van Ramy Salem aan. Eerst versierde hij een strafschop na een knappe slalom door het elfmetergebied die pas stopte toen hij werd neergehaald. Aanvoerder Tim Eekman stuurde Patrick Zonneveld de verkeerde kant op, 1-0. Voor de rechtsback de allereerste van dit seizoen. En nog geen twee minuten later sneed Salem weer door de Amsterdamse defensie en knalde nu met links zelf raak in de korte hoek, 2-0. Zijn zesde treffer van deze jaargang.

Barendrecht had de wedstrijd binnen en gaf de invallers Daniel Esajas en nieuwkomer Shurendo Janga de kans om ritme op te doen. Er kwamen kansen om de score uit te breiden, ook was AFC nog een paar keer dicht bij de 2-1, maar de rood-witte afweer hield stand. Het laatste woord was aan Ali Khaldi die in de extra tijd een prima voorzet van Jeffrey Aarts bij de tweede paal binnen tikte, 3-0. Voor de jongeling alweer nummer vijf dit voetbaljaar. Daarmee sloot Barendrecht de eerste competitehelft af met een goed gevoel.

BVV  AFC 2017 01
Melvin Winterberg en Yorik van Deelen werden gehuldigd voor meer dan honderd wedstrijden in Barendrecht 1

BVV  AFC 2017 02
Eén minuut stilte voor het overlijden van Henk van Vugt, oud-topscorer en lid van verdienste van de club

BVV  AFC 2017 03
Yorik van Deelen grijpt resoluut in.

BVV  AFC 2017 04
Bas Mourits wordt goed verdedigd en krijgt geen kans.

BVV  AFC 2017 05
Ramy Salem snelt tijdens een erorme hagelbui het strafschopgebied in, wordt gevloerd. Strafschop!

BVV  AFC 2017 06
Strafschopspecialist Tim Eekman schiet zijn eerste competitiedoelpunt binnen, 1-0.

BVV  AFC 2017 07
Ramy Salem maakt zijn zesde competitietreffer. Hij is nu topscorer.

BVV  AFC 2017 08
Melvin Winterberg controleert de bal op de rand van de zestien.

BVV  AFC 2017 09
Ali Khaldi heeft 3-0 binnengetikt en viert zijn vijfde competitiedoelpunt.

Barendrecht-AFC 3-0 (0-0)
50. 1-0 Eekman (strafschop), 52. 2-0 Salem, 90+1 3-0 Khaldi.
Scheidsrechter Smit, gele kaarten: Khaldi en Janga (Barendrecht), Van den Boogaart, Nijpels en Van den Houten (AFC).
Opstelling Barendrecht: Cheuk-A-Lam; Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Khaldi (90.+2 Lima), Monster, Winterberg; Salem, Mourits (66. Esajas) en Oranje (78. Janga).
Opstelling AFC: Zonneveld; Willemsen, Rietveld (80. Van den Brink), Nijpels, Jansen; Van den Boogaart (70. Kulhan), Huisman (70. Hoek), Van den Houten; Kwee, Bosma en Grootfaam.

Vijfde
Barendrecht gaat nummer vijfde op de ranglijst van de Tweede Divisie het nieuwe jaar in. De rood-witten hebben 26 punten uit 16 duels. Koploper Katwijk won alweer en blijft met 39 uit 16 de eenzame leider. De ploeg wordt gevolgd door Kozakken Boys, GVVV en Rijnsburgse Boys.

Winterstop
Het is nu winterstop. De competitie wordt op zaterdag 13 januari 2018 hervat met IJsselmeervogels-Barendrecht. Een week eerder, zaterdag 6 januari, oefenen de rood-witten in Maastricht tegen Jupiler League-ploeg MVV. De aftrap in de Geusselt is om 15.00 uur.

Samenvatting

 Digisource

Stersponsors