WEDSTRIJDVERSLAG IJSSELMEERVOGELS - BARENDRECHT (SEIZOEN 2017/2018)

Barendrecht slaat in slotfase toe bij IJsselmeervogels

BVV Barendrecht is de tweede seizoenshelft prima begonnen. Bij IJsselmeervogels boekte de ploeg van trainer Adrie Poldervaart een 1-0 overwinning. De zege kwam in de slotfase tot stand, toen Barendrecht toesloeg nadat IJsselmeervogels er niet in was geslaagd om keeper Marc van Splunter te passeren. Door de overwinning nestelt Barendrecht zich stevig op de vijfde plaats van de ranglijst.

Trainer Adrie Poldervaart moest het zaterdag stellen zonder Ramy Salem. Zijn plaats in de voorhoede werd ingenomen door Marlon Oranje. Keeper Marc van Splunter keerde terug in de basiself; de sluitpost was in november geblesseerd geraakt en kwam voor de winterstop niet meer in actie, maar in Bunschoten-Spakenburg maakte de weer fitte Van Splunter zijn rentree.

IJsselmeervogels had zich onder de Spaanse zon voorbereid op de tweede seizoenshelft. Er werd onder meer een indrukwekkende 17-0 overwinning geboekt op het plaatselijke Iberos FC. Barendrecht bleef in eigen land, en oefende tegen MVV (0-2) en de beloftes van FC Dordrecht (1-2).

IJsselmeervogels wilde wat laten zien voor eigen publiek en koos nadrukkelijk de aanval. De eerste kansen voor de wedstrijd waren dan ook voor de thuisploeg. Jeffrey Buitenhuis kopte uit een indraaiende vrije trap in de handen van keeper Van Splunter en Robbert Olijfveld zag de iets te snel uitkomende keeper rond de tiende minuut zijn schot keren. Barendrecht zette daar na een kwartier een kans van Aarts tegenover, die uit een corner recht in de handen van de IJsselmeervogels-goalie kopte.

Gedurende de eerste helft kreeg IJsselmeervogels de beste kansen, al verloor de recordkampioen zich soms ook in zijn eigen gretigheid. Veel snelle uitbraken van de thuisploeg werden door eigen slordigheden onschadelijk gemaakt, waardoor de Barendrechtse defensie over het algemeen nauwelijks in de problemen kwam. Twee keer moest Marc van Splunter serieus aan het werk in de eerste helft: rond het halfuur kon hij, geholpen door een goede verdedigende actie van Ali Khaldi, een inzet van Olijfveld pareren. Vlak voor rust voorkwam hij opnieuw dat Olijfveld scoorde.

Na de thee ging ook Barendrecht wat meer van zich afbijten en vooruit voetballen. Dat leverde direct een flinke kans op voor de Bongerdbewoners. De mee opgestoomde Yorik van Deelen legde af op Danny Monster, die in kansrijke positie naast schoot. Het zou een van de spaarzame kansen voor Barendrecht blijven, al was het wedstrijdbeeld in de tweede helft wat meer in balans. IJsselmeervogels probeerde aanvallen op te zetten, maar gaandeweg de wedstrijd werd de aanvalsdrang van de thuisploeg minder. Van Splunter en Van Dijk brachten aan het begin van de tweede helft nog redding, maar daarna ontstonden er weinig grote kansen meer voor IJsselmeervogels.

Het goed georganiseerde Barendrecht wist dat er daardoor meer te halen viel dan een punt. In de slotfase voerden de Bongerdbewoners de druk op het doel van IJsselmeervogels wat op, en dat had resultaat. Ali Khaldi bracht aan de rechterkant van het veld Tim Eekman in stelling. De schuiver van de kleine middenvelder werd door doelman Schaap onschadelijk gemaakt, maar in de doelmond gleed Melvin Winterberg alsnog de 1-0 tegen de touwen. Barendrecht had daarmee de gewenste voorsprong te pakken.

In de resterende tien minuten kwam de voorsprong ondanks een slotoffensief van IJsselmeervogels niet meer in gevaar. Van Splunter moest nog een keer in actie komen om een gelijkmaker te voorkomen, maar hij hield zijn doel schoon en Barendrecht bleef eenvoudig overeind. Daardoor boekten de Bongerdbewoners een minimale zege, waar Barendrecht gezien de kansenverhouding misschien geen aanspraak op mocht maken, maar die op basis van het gedisciplineerd uitgevoerde strijdplan niet eens onverdiend was.

IJsselmeervogels BVV 01
Danny Monster passeert op snelheid

IJsselmeervogels BVV 02
Jeffrey Aarts wint duel

IJsselmeervogels BVV 03
Cees Krijgh verleent assistentie bij blessurebehandeling speler IJsselmeervogels

IJsselmeervogels BVV 04
Max van Dijk speelt tegenstander door de benen

IJsselmeervogels BVV 05
Yorik van Deelen stoomt op naar het front

IJsselmeervogels BVV 06
Joey Jongman sterk aan de bal

IJsselmeervogels BVV 11
Marc van Splunter voorkomt achterstand bij een grote kans voor IJsselmeervogels

IJsselmeervogels BVV 07
Ali Khaldi geeft subtiele voorzet aan Tim Eekman

IJsselmeervogels BVV 08
Tim Eekman schiet op doel

IJsselmeervogels BVV 09
Melvin Winterberg heeft de bal in het doel gewerkt nadat doelman Schaap het schot niet goed pareerde

IJsselmeervogels BVV 10
Melvin Winterberg en Tim Eekman vieren het doelpunt

IJsselmeervogels - Barendrecht 0-1 (0-0)
82. Melvin Winterberg 0-1.
Scheidsrechter: Cairo. Kaarten: geen.
Opstelling Barendrecht: Van Splunter, Van Deelen, Van Dijk, Aarts, Eekman, Jongman, Monster, Winterberg, Oranje (70. Dabaghian), Mourits (75. Esajas), Khaldi.
Opstelling IJsselmeervogels: Schaap, Justiana (75. Powell), Buitenhuis, Van Leijenhorst, Cortie, Ozturk, Nejmi, Moro (75. Akla), Chiazor, Markiet, Olijfveld (83. Grot).

Vijfde
Door de overwinning nestelt Barendrecht zich steviger op de vijfde plaats van de ranglijst van de Tweede Divisie. De rood/witten hebben 29 punten uit 17 wedstrijden. Katwijk gaat nog steeds aan kop, AFC en TEC zitten in de degradatieproblemen.

Katwijk
Met koploper Katwijk is direct de tegenstander van komende zaterdag genoemd. Katwijk had een straatlengte voorsprong en heeft nog altijd zes punten meer dan de concurrenten, maar Kozakken Boys bracht Katwijk afgelopen zaterdag de vierde nederlaag van het seizoen toe. De wedstrijd op sportpark De Bongerd begint zaterdag om 14.30 uur.