WEDSTRIJDVERSLAG BARENDRECHT - KATWIJK (SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht niet opgewassen tegen koploper

Het eerste elftal van BVV Barendrecht heeft zaterdag niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Katwijk. De koploper van de Tweede Divisie deed zijn positie op de ranglijst eer aan door op sportpark De Bongerd met 4-1 te winnen van Barendrecht

Trainer Adrie Poldervaart had een wijziging aangebracht in zijn elftal ten opzichte van de gewonnen wedstrijd bij IJsselmeervogels. Marlon Oranje was ziek; zijn plaats werd ingenomen door de weer herstelde Daniël Esajas. Ook Ramy Salem ontbrak voor de tweede week op rij wegens griep.

Op een goed gevuld sportpark De Bongerd, met ook veel supporters van tegenstander Katwijk, gingen beide ploegen fel van start. Voor de gasten resulteerde dat al na zes minuten in de openingstreffer. Aanvoerder Robbert Susan slalomde wel erg eenvoudig door de Barendrecht-defensie en schoot de bal achter Barendrecht-keeper Van Splunter (0-1).

Direct daarna kreeg rechtshalf Tim Eekman een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn schot belandde op de vuisten van Katwijk-keeper Kieboom. Rond het kwartier werd het toch 1-1. Nota bene Joey Jongman, die volgend seizoen de overstap maakt naar Katwijk, zorgde voor de gelijkmaker door in het strafschopgebied zijn tegenstander uit te kappen en de bal tegen de touwen te schieten.

Het bleef in de eerste helft een aantrekkelijk schouwspel op De Bongerd, met twee ploegen die de aanval zochten. Barendrecht was vooral vanaf de flank gevaarlijk, terwijl het sterke Katwijk op het middenveld een overwicht had. Joey Jongman kreeg een kans op een tweede treffer, maar ditmaal ging zijn schot over. Ook Eekman kreeg een goede schotkans, maar zijn inzet belandde weer op de vuisten van keeper Kieboom.

Toch was het Katwijk dat met een voorsprong de rust in ging. De ongelukkig spelende Khaldi leverde de bal zomaar in op het middenveld van Katwijk, waarna Steven Sanchez Angulo werd aangespeeld. De aanvaller kapte zich knap vrij en drukte af: 1-2. Voor de thee veranderde er niets meer aan die stand.

Na de onderbreking ging Barendrecht op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, al was de eerste kans opnieuw voor de bezoekers. Verdediger Max van Dijk leverde de bal zomaar in, maar Van Splunter bracht redding op het afstandschot. Zijn collega-keeper aan de overkant van het veld schoof even later met de de bal in zijn handen het strafschopgebied uit. Het kwam de doelman op een gele kaart te staan, maar de vrije trap rechts van het strafschopgebied leverde geen Barendrechts gevaar op.

Gaandeweg de tweede helft voerde Katwijk de druk op het doel van Barendrecht verder op. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart had moeite om zich onder die druk uit te spelen, dus de gasten kregen steeds meer mogelijkheden. Poldervaart bracht Richard Stolte en Shurendo Janga in het veld voor nieuwe aanvallende impulsen, maar tot serieuze kansen voor Barendrecht kwam het niet. Het was dan ook wachten op de derde treffer van Katwijk, die tien minuten voor tijd viel. Barendrecht zag de buitenspelval mislukken en Marciano Mengerink faalde een-op-een met de keeper niet (3-1). Invaller Kilian Berkhout, die in het verleden ook een seizoen op De Bongerd actief was, strooide vlak daarna nog wat extra zout in de Barendrechtse wonden door de 4-1 eindstand op het bord te zetten.

BVV Katwijk 2017 01
Marc van Splunter heeft na zes minuten al het nakijken, 0-1

BVV Katwijk 2017 02
Yorik van Deelen speelt Joey Jongman aan

BVV Katwijk 2017 03
Joey Jongman op weg naar de 1-1

BVV Katwijk 2017 04
Max van Dijk wint kopduel

BVV Katwijk 2017 05
Tim Eekman zet vanaf de zijkant voor

BVV Katwijk 2017 06
Ali Khaldi wordt koppen onmogelijk gemaakt

BVV Katwijk 2017 07
Daniel Esajas voor het eerst weer in de basis na lang blessureleed

BVV Katwijk 2017 08
De inzet van Bas Mourits wordt door Katwijkaanvoerder geblokkeerd

BVV Katwijk 2017 09
Het inbrengen van Shurendo Janga leidt niet tot serieuze kansen

BVV Katwijk 2017 10
Danny Monster komt in de slotfase in de zestien niet tot een scoringskans

Barendrecht - Katwijk 1-2 (1-4)
6. Susan 0-1, 16. Jongman 1-1, 37. Sanchez Angulo 1-2, 80. Mengerink 1-3, 82, Berkhout 1-4.
Scheidsrechter: Cantineau. Kaarten: Van Deelen (Barendrecht), Esseboom, Kieboom (Katwijk)
Opstelling Barendrecht: Van Splunter, Van Deelen, Van Dijk, Aarts, Eekman, Winterberg, Jongman, Monster, Khaldi (69. Stolte), Esajas (74. Janga), Mourits (80. Dabaghian).
Opstelling Katwijk: Kieboom, Van Dam, Susan, Weerdenburg, Sanchez Angulo, De Lange (46. De Loor), Schet (75. Berkhout), Van Noord, Blokland, Mengerink, Esseboom.

Vijfde
Barendrecht blijft vijfde in de Tweede Divisie, al hebben enkele achtervolgers nog wel een wedstrijd tegoed. Katwijk blijft door de overwinning uiteraard koploper. TEC uit Tiel is door de zege van AFC de nieuwe hekkensluiter. Volgende week gaat Barendrecht daar op bezoek: de wedstrijd tegen TEC istond oorspronkelijk in de avond gepland, maar is vervroegd naar 15.30 uur.