WEDSTRIJDVERSLAG TEC - BARENDRECHT (SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht derde na spectaculaire inhaalrace

Barendrecht heeft zaterdag in de Tweede Divisie een bijzonder knappe zege geboekt bij TEC in Tiel. Met nog een kwartier te gaan stond het in de Betuwe 3-1 voor de Gelderse thuisploeg, maar een opzienbarende inhaalrace werd twee minuten voor tijd bekroond door Max van Dijk. Hij maakte de 3-4 waardoor de ploeg van Adrie Poldervaart toch nog met drie punten naar huis ging.

De oefenmeester kon weer beschikken over Ramy Salem, die was hersteld van ziekte. Hij begon op de bank, net als Ali Khaldi. Voorin was er een basisplek voor Chris Dabaghian. Verder bleef het elftal na het verlies tegen Katwijk intact.

Barendrecht kwam na een half uur op voorsprong. Aanvoerder Joey Jongman ging bij een vrije trap achter de bal staan en ramde de stuiter strak in de kruising, 0-1. Maar TEC deed voor de rust toch nog wat terug. Een vergelijkbare treffer eigenlijk. Matthijs van Gessel zag zijn afstandsschot ook in de kruising achter Marc van Splunter zeilen, toen was het 1-1.

Na de onderbreking moest Van Splunter geblesseerd uitvallen. Steven Stoop was zijn vervanger. TEC nam het initiatief over en kreeg kansen. Zo was er een riante mogelijkheid voor nieuwkomer Sherwin Grot, maar die miste. Bas Mourits kreeg een kopkans, die naast ging.

Het was invaller Robby Holder bij TEC die de wedstrijd weer in vuur en vlam zette. Hij maakte er in vier minuten tijd 2-1 en 3-1 van. Maar Barendrecht wilde - met nog ruim een kwartier te gaan - niet van wijken weten. Joey Jongman - opnieuw hij - ramde twee minuten later een vrije trap hard en hoo gtegen de Tielse touwen, zo was het weer 3-2.

Bij Barendrecht waren intussen Ramy Salem en Shurendo Janga in het veld gekomen voor Winterberg en Van Deelen. In de 83ste minuut werd het 3-3 door Bas Mourits. Maar de knotsgekke slotfase had nog meer in petto. Eerst moest Bart van Westerlaken van TEC met twee keer geel naar de kant. En met nog twee minuten op de klok was het Max van Dijk die de verlossende 3-4 maakte. Dolle vreugde bij Barenrecht. In de extra tijd van zes minuten gebeurde er nog van alles, maar de stand veranderde niet meer. Zo nam Barendrecht op de valreep de punten mee na een enerverende partij.

TEC BVV 2017 01
Tim Eekman in een aanvallende rol op het middenveld

TEC BVV 2017 02
Marc van Splunter boxt de bal uit de bal uit de zestien

TEC BVV 2017 03
Geconcentreerd maakt Jeffrey Aarts koppend een aanval onschadelijk

TEC BVV 2017 04
Joey Jongman schiet op techniek de bal met veel vaart via onderkant lat in de kruising, 0-1

TEC BVV 2017 05
Topscorer Joey wordt gefeliciteerd met zijn fraaie openingstreffer

TEC BVV 2017 06
Danny Monster soleert de zestien in

TEC BVV 2017 07
Christiaan Dabaghian heeft een grote kans op 1-2 gemist en toont zijn frustratie

TEC BVV 2017 08
De goed ingevallen doelman Steven Stoop is kansloos bij de 2-1. Marc van Slunter viel geblesseerd uit.

TEC BVV 2017 09
Bas Mourtis heeft 3-3 gescoord

TEC BVV 2017 10
Dolle vreugde bij Max van Dijk, hij scoorde in blessuretijd de winnende treffer, 3-4

TEC BVV 2017 11
Ramy Salem bekroonde zijn uitstekende invalbeurt niet, hij mist in de laatste minuut de via de paal de 3-5

TEC-Barendrecht 3-4 (1-1)
31. 0-1 Jongman, 45. 1-1 Van Gessel, 73. 2-1 Holder, 76. 3-1 Holder, 78. 3-2 Jongman, 83. 3-3 Mourits, 88. 3-4 Van Dijk.
Scheidsrechter C. Ruperti, rode kaart: Van Westerlaken (TEC, 2x geel), gele kaarten: Aarts, Winterberg en Janga (Barendrecht) en Shakison (TEC).
Opstelling TEC: Van der Swam; Viereck, Zeller (46. Holder), Disveld, Van Westerlaken; Onyeike, Vermeer, Van Gessel; Vink (85. Fijneman), Grot en Shakison.
Opstelling Barendrecht: Van Splunter (56. Stoop); Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen (80. Janga); Winterberg (74. Salem), Jongman, Monster; Mourits, Esajas en Dabaghian.

Derde
Barendrecht kruipt door de zege naar de derde plaats in de Tweede Divisie, op ruime afstand van koploper Katwijk en achtervolger Kozakken Boys. Barendrecht heeft 32 punten uit 19 wedstrijden.

Hardenberg
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer uit, in en tegen Hardenberg. HHC won zaterdag op eigen veld met 4-0 van FC Lienden en is nu een subtopper met 30 uit 18. In Overijssel wordt zaterdag om 15.30 uur afgetrapt.