WEDSTRIJDVERSLAG HHC HARDENBERG - BARENDRECHT (SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht onnodig onderuit in Hardenberg

Barendrecht heeft zaterdag geen punten kunnen pakken in en tegen Hardenberg. De rood-witten verloren in Overijssel met 3-1. Na een 2-0 achterstand kwam de ploeg van Adrie Poldervaart nog even terug, maar een omstreden strafschop besliste het verder boeiende treffen.

Met HHC Hardenberg en Barendrecht stonden twee ploegen tegenover elkaar die het langst op het allerhoogste amateurniveau actief zijn, sinds is besloten tot de invoering van de Topklasse en daarna de Tweede Divisie.

Bij Barendrecht maakte Steven Stoop onder de lat zijn debuut. De vorige week uitgevallen Marc van Splunter bleek niet fit genoeg, naast hem op de bank ook Ramy Salem en Ali Khaldi. De eerste kans was voor Daniel Esajas, zijn inzet ging over. Aan de overkant was Stoop paraat bij kansen voor HHC. De invaller-doelman redde bij poging van Van Hezel en Hemmink.

De wedstrijd golfde op en neer want ook Barendrecht bleef gevaarlijk. Kansen voor Bas Mourits en Chris Dabaghian gingen er niet in. Dat lukte de thuisclub na een half uur wel. Rick Hemmink draaide zich in het strafschopgebied vrij en schoof de bal in de linker hoek, 1-0.
Barendrecht gaf echter niet op en kreeg opnieuw mogelijkheden, maar Danny Monster en Joey Jongman hadden geen resultaat, Melvin Winterberg mikte over. Na de onderbreking was er een kans voor Jongman. De bal ging naast.

Maar vier minuten na de rust sloeg HHC wel toe. Sargon Gouriye maakte er 2-0 van. Barendrecht was even de kluts kwijt, maar kwam door invaller Ramy Salem wel weer terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Joey Jongman werd door Hardenberg-keeper Sander Danes losgelaten, waarop Salem de bal achter de Overijsselse sluitpost knikte, 2-1.

Barendrecht geloofde er weer in en kreeg direct twee kansen op 2-2. Een poging van Daniel Esajas ging naast, die van Max van Dijk over. De wedstrijd werd een kwartier voor tijd beslist door een merkwaardig moment rond Jeffrey Aarts. De boomlange verdediger werd bij een duel in de rug gelopen waarna hij de bal vervolgens tegen zijn arm kreeg. Strafschop, vond scheidsrechter Schaper. Rens van Benthem pakte het kadootje uit, 3-1.

Daarmee was het ook klaar. Een dubbele wissel met Richard Stolte en Marlon Oranje haalde weinig meer uit. Barendrecht verloor in Hardenberg met 3-1 met het idee dat er meer in gezeten had.

Hardenberg BVV 2017 01
Barendrecht dit seizoen voor het eerst live op Fox-sport bij het sfeervolle Hardenberg

Hardenberg BVV 2017 02
Ondanks aanmoediging van Adrie Poldervaart verliest Christiaan Dabaghian duel van Danny Bouws

Hardenberg BVV 2017 03
Melvin Winterberg zet een aanvallende actie in

Hardenberg BVV 2017 04
Steven Stoop pareert gestrekt een inzet van Tiemen van Hezel

Hardenberg BVV 2017 05
Danny Monster passeert met een hakbal achterlangs cerntrumverdediger Kevin Gortz

Hardenberg BVV 2017 06
Daniel Esajas zet druk op Ashwin Manuhutu

Hardenberg BVV 2017 07
De vrije trap van Joey Jongman werd door keeper Sander Danes losgelaten. Ramy Salem scoort uit de rebound

Hardenberg BVV 2017 08
Als invaller bracht Ramey Salem de rood-witten terug in de wedstrijd

Hardenberg BVV 2017 09
Steven Stoop kansloos bij de merkwaardige beslissing (strafschop) van scheidsrechter Schaper

HHC Hardenberg - Barendrecht 3-1 (1-0)
31. 1-0 Hemmink, 49. 2-0 Gouriye, 65. 2-1 Salem, 75. 3-1 Van Benthem (strafschop).
Scheidsrechter D. Schaper, gele kaarten: Winterberg, Van Deelen en Aarts (Barendrecht), Hemmink en Manuhutu (HHC).
Opstelling HHC Hardenberg: Danes; Bouws, Görtz, Werkman, Manuhutu (79. Metaj); Kobussen, Hemmink, Van Hezel; Gouriye (79. Schmidt), Van der Leij en Van Benthem (84. Reinders).
Opstelling Barendrecht: Stoop; Eekman, Aarts (78. Stolte), Van Dijk, Van Deelen; Winterberg (54. Salem), Jongman, Monster; Mourits, Esajas en Dabaghian (78. Oranje).

Vijfde
Barendrecht zakt naar de vijfde plaats in de Tweede Divisie, Hardenberg en GVVV schuiven een plekje door, maar staan ok nog altijd op ruime afstand van koploper Katwijk en achtervolger Kozakken Boys. Barendrecht heeft 32 punten uit 20 wedstrijden.

Vrij
Komende zaterdag is Barendrecht vrij. De week daarna komt De Treffers naar De Bongerd. In Barendrecht wordt dan om 15.30 uur afgetrapt.