WEDSTRIJDVERSLAG VVSB - BARENDRECHT (SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht houdt weer de nul

Barendrecht en VVSB kwamen zaterdag niet tot scoren. In Noordwijkerhout bleef het in een soms bloedeloze pot bij een paar kansen over en weer. De rood-witten blijven vierde in de Tweede Divisie en slaan zo de aanval van VVSB af.

Barendrecht-trainer Adrie Poortvaart miste zaterdag in de Bollenstreek Yorik van Deelen en Ramy Salem. Van Deelen werd vervangen door Wilshon Lima, voorin kreeg Melvin Winterberg een basisplek. Ook Donny Navajas Sanchez stond weer eens aan de aftrap.

VVSB-Barendrecht was eerder dit jaar afgelast. Het veld in Noordwijkerhout lag er deze zaterdag nog altijd niet best bij. In de eerste helft gebeurde er weinig. Een paar kleine kansje, onder meer voor Danny Monster, maar het bleef zonder resultaat. Vlak voor rust moest Melvin Winterberg geblesseerd afhaken, Ali Khaldi was zijn vervanger.

Na de onderbreking kwam er meer pit in het spel. Barendrecht kreeg kansen via Bas Mourits en Daniel Esajas, maar steeds stond VVSB-keeper Ruben Valk paraat.

Aan de overkant leek Tommy Bekooij op weg naar 1-0, maar Wilshon Lima redde knap. Ook Daniel Esajas had nog een dot van een mogelijkheid, maar weer ging de bal er niet in.

In de slotfase kwam Richard Stolte nog in het veld voor Donny Navajas Sanchez. Ook in de vier minuten extra tijd werd er niet meer gescoord.

Barendrecht pakte een punt en hield ook nog eens voor de vierde achtereenvolgende keer de nul. Het verleidde aanvoeder Joey Jongman, voor de tv-camera van Fox Sports, tot een quote van Cruijffiaanse allure: ,,Als je geen goals tegen krijgt, dan kan je ook niet verliezen.'' En dat gebeurde ook niet in Noordwijkerhout.

VVSB - Barendrecht 0-0 (0-0)
Scheidsrechter S. de Brito
Opstelling VVSB: Valk; Van Pelt, Arroyo, Zwart, Vijfbrief; Jozic, Theuns, De Rijk; El Osrouti (82. Van der Wilden), Pauw (82. Koopman) en Bekooij.
Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Lima; Jongman, Monster, Navajas Sanchez (82. Stolte); Winterberg (34. Khaldi), Esajas en Mourits.

Vierde
Barendrecht blijft vierde in de Tweede Divisie, de rood-witten hebben 42 punten uit 24 wedstrijden. Aan de kop nog altijd Katwijk met 58 uit 25, gevolgd door Kozakken Boys en GVVV.

Dubbel
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer uit, bij De Dijk in Amsterdam, aftrap 16.00 uur. En op maandag (2e paasdag) komen de rood-witten thuis op De Bongerd in actie tegen Jong Sparta. Aanvang 15.30 uur.