Welkom op de website van BVV Barendrecht

WEDSTRIJDVERSLAG DE DIJK - BARENDRECHT EN BARENDRECHT JONG SPARTA (SEIZOEN 2017-2018)

Barendrecht pakt vier paas-punten

Barendrecht heeft vier punten overgehouden aan het paasweekeinde. Afgelopen zaterdag wonnen de rood-witten in Amsterdam met 3-1 van De Dijk. Maandag, tweede paasdag, werd het op sportpark De Bongerd 2-2 tegen Jong Sparta. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart blijft vierde in de Tweede Divisie.


De ontmoeting met Jong Sparta, op maandag, was de meest boeiende van de twee. De eerste kans was voor Danny Monster, maar Sparta-keeper Fabrie redde. Na vijf minuten kwamen de fel van start gegane Rotterdammers voor door een intikker van Halil Dervisoglu uit een hoekschop, 0-1.

Snel deed Barendrecht wat terug. Donny Navajas Sanchez onderschepte een breedtepass en stoomde op richting het Sparta-doel. Met een geweldige lob passeerde hij de keeper en zeilde de bal tegen de touwen, 1-1. Barendrecht had meer kansen, maar Daniel Esajas en Bas Mourits kregen de bal er niet in. Ook kopballen van Max van Dijk en Richard Stolte leverde geen succes op.

Ook na de rust, waarin Daniel Esajas in de kleedkamer achter moest blijven, ging het duel alle kanten op. Sparta raakte met Ache de onderkant van de lat, bij een poging van Alhaft redde Van Splunter. Na twintig minuten was het wel raak, nu voor Barendrecht. En weer was het Donny Navajas Sanchez die de bal op zijn slof nam en binnen ramde, 2-1.

Sparta zette alles op alles om terug te komen. Na een geweldige scrimmage ging de bal er elf minuten voor tijd dan toch in. Opnieuw was Dervisoglu de gelukkige, 2-2.  In de slotfase bleven beide ploegen strijden voor de winst. Danny Monster was er nog heel dichtbij in de extra tijd, zijn schot ging echter naast en zo bleef het 2-2.

Barendrecht – Jong Sparta 2-2 (1-1)
6. 0-1 Dervisoglu, 8. 1-1 Navajas Sanchez, 65. 2-1 Navajas Sanchez, 78. 2-2 Dervisoglu.
Scheidsrechter Bijl, gele kaarten Aarts, Van Dijk, Lima en Navajas Sanchez (Barendrecht) en Luydens (Sparta).
Opstelling Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Lima; Navajas Sanchez (88. Dervisevic), Jongman, Monster, Stolte (80. Oranje); Esajas (46. Khaldi) en Mourits.
Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Klap, Fonseca, Luydens (75. Felicia), Martis, Veenhoven, Dervisoglu, Harroui, Ache, Boukhari, Alhaft.


De Dijk
Zaterdag had Barendrecht heel wat minder moeite met De Dijk, laagvlieger in de Tweede Divisie. In de eerste helft was er weinig te beleven in Amsterdam, al hielp Barendrecht wel wat kansen om zeep - onder meer via Ramy Salem, die voor een leeg doel de score niet wist te openen.

Pas na de onderbreking kwam Barendrecht goed los. In ruim twintig minuten werd het 0-3. Eerst tikte Max van Dijk een hoekschop van Tim Eekman binnen, 0-1. Daarna rondde Bas Mourits af na voorbereidend werk van Navajas Sanchez en Eekman. Joey Jongman knalde nummer 3 binnen. Intussen was Ramy Salem uitgevallen met een knieblessure. Damien Menzo deed nog wat terug voor de Amsterdammers (1-3), die onder de rode streep staan en met Achilles’29 dreigen af te dalen.

De Dijk – Barendrecht 1-3 (0-0)
48. 0-1 Van Dijk, 57. 0-2 Mourits, 70. 0-3 Jongman, 74. 1-3 Menzo.
Opstelling De Dijk: Pistoor, Kuipers, Verschraagen, Tol (73. Woudenberg), Westmaas, (60. El Idrissi), Wiltenburg, Zwarthoed, Baten, Raaijen (60. Ruder), Tayeb, Menzo.
Opstelling Barendrecht: Van Splunter; Eekman (75. Lima), Aarts, Van Dijk, Stolte; Navajas Sanchez (86. Oranje), Jongman, Monster; Salem (64. Khaldi), Esajas en Mourits.

Vierde
Barendrecht blijft vierde in de Tweede Divisie met vier punten achterstand op GVVV. De ploeg uit Veenendaal komt zaterdag naar De Bongerd. Bij een eventuele zege kunnen de rood-witten mogelijk nog aanspraak maken op plek 3. Bovenaan deed Katwijk goede zaken. De ploeg van Jack van den Berg won en zag dat achtervolger Kozakken Boys liefst vijf punten verspeelde. De titel gaat hoogstwaarschijnlijk naar Katwijk, want de oranje-zwarten staan acht punten voor met nog acht duels te gaan.

GVVV
Komende zaterdag dus Barendrecht-GVVV op De Bongerd, de nummers 3 en 4 trappen om 14.30 uur af.

Samenvattingen

 

 Digisource

Stersponsors