WEDSTRIJDVERSLAG BARENDRECHT - GVVV (SEIZOEN 2017-2018)

ging

Barendrecht nadert de top 3

Barendrecht heeft zaterdag goede zaken gedaan op weg naar mogelijk plek 3 in de Tweede Divisie. De rood-witten, nu nummer de vier, wonnen met 4-2 van de huidige nummer drie GVVV. In een boeiend duel, met een wisselend spelbeeld en scoreverloop, bleek de ploeg van trainer Adrie Poldervaart toch de sterkte. Barendrecht verkleinde zo het gat met GVVV naar een punt.

Poldervaart kon zaterdag geen beroep doen op Melvin Winterberg, Richard Stolte, Ramy Salem en Daniel Esajas. Danny Monster was ook niet helemaal fit maar kon toch starten. Yorik van Deelen zat weer op de bank.

In het eerste half uur deelde GVVV de lakens uit. De Veenendalers waren beter en kregen kansen via Robin Mulder, Mart de Jong en Jeremy de Graaf. De laatste prikte na elf minuten de 0-1 binnen. Volkomen verdiend in die fase.

Barendrecht probeerde iets terug te doen maar kon eigenlijk geen vuist maken. Bas Mourits had het moeilijk in zijn eentje voorin. Toch was het de spits uit Vlaardingen die het duel liet kantelen. Eerst pikte hij als een sluipmoordenaar een foutieve terugspeelbal op en schoof de stuiter beheerst achter GVVV-keeper Johan Jansen, 1-1. Nog geen vijf minuten later stuurde Ali Khaldi met een geweldige pass Mourits weg, die met rechts weer knap afdrukte, 2-1. Zo stond het duel in korte tijd helemaal op zijn kop. Tussen zijn twee treffers was Mourits net te laat bij een voorzet van Tim Eekman.

Ook na de rust denderde Barendrecht door. Na drie minuten kon Donny Navajas Sanchez doorbreken en alleen voor Jansen produceerde hij een geweldige stift, 3-1. GVVV stond erbij en keek ernaar. Toch toonden de Veenendalers veerkracht, al hadden ze veel kansen nodig. Jeremy de Graaf en Robin Mulder faalden voor de weer sterk spelende Barendrecht-doelman Marc van Splunter. Toch vond De Graaf rond het uur een gaatje, 3-2. Het was weer een wedstrijd.

Bij Barendrecht haakten Donny Navajas Sanchez en later ook Danny Monster alsnog af. Invaller Amir Dervisevic - voor Navajas Sanchez - kreeg direct een enorme kans, maar knalde over het doel. Ook een pegel van Joey Jongman had geen succes en Marlon Oranje verprutste nog een mogelijkheid. Dan deed zijn vervanger het negen minuten voor tijd beter. Yorik van Deelen, terug na weken van blessureleed, kwam erin en knalde na een aanval over verschilllend eschijven de bal in het dak van het doel, 4-2. Daarmee was het duel gespeeld. Barendrecht won opnieuw van GVVV en dat was afgezien van de beginfase ook wel verdiend.

BVV GVVV 2017 01
Joey Jongman deeldt de eerste speldenprikken na een kwartier spelen uit aan GVVV

BVV GVVV 2017 02
Bas Mourits heeft keeper Johan Jansen uitgespeeld en scoort vervolgens de gelijkmaker, 1-1

BVV GVVV 2017 03
Bas Mourits haalt fraai uit en scoort binnen vijf minuten zijn tweede treffer, 2-1

BVV GVVV 2017 04
Donny Navajas Sanchez scoorde drie minuten na de rust zijn vijfde competitie treffer

BVV GVVV 2017 05
Marc van Splunter verdedigde met verve de voorsprong van de rood-witten

BVV GVVV 2017 06
De lichtgeblesseerd gestartte Danny Monster ging met zijn enorme drive vol voor de overwinning

BVV GVVV 2017 07
Ali Khaldi komt met een geweldige actie uit deze moeilijke situatie

BVV GVVV 2017 08
Tim Eekman passeert Jeremy de Graaf aan de zijlijn

BVV GVVV 2017 09
Koud in het veld scoorde invaller Yorik van Deelen de 4-2

BVV GVVV 2017 10
Taoufik Adnane haalt Chis Dabaghian onderuit en krijgt terecht de enige gele kaart van de wedstrijd

Barendrecht - GVVV 4-2 (2-1)
11. 0-1 De Graaf, 34. 1-1 Mourits, 39. 2-2 Mourits, 48. 3-1 Navajas Sanchez, 60. 3-2 De Graaf, 81. 4-2 Van Deelen.
Scheidsrechter A. Bos, gele kaart: Adnane (GVVV).
Opstelling Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Lima; Navajas Sanchez (64. Dervisevic), Jongman, Monster (74. Dabaghian); Khaldi, Mourits en Oranje (79. Van Deelen).
Opstelling GVVV: J. Jansen; Marbouh, Den Hartog, G. Janssen (70. Van Eck), Adnane; Terschegget, Brouwer, De Jong (79. Ajiach); Laghmouchi (88. De Leeuw), Mulder en De Graaf.

Vierde
Barendrecht blijft vierde in de Tweede Divisie, de rood-witten hebben 49 punten uit 27 wedstrijden, een punt minder dan GVVV dat er 50 telt. Aan de kop nog altijd Katwijk met 64 uit 27 op weg naar de titel, gevolgd door Kozakken Boys met 56 punten uit 27. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan.

FC Lisse
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit bij FC Lisse. In de Bollenstreek wordt om 14.30 uur afgetrapt.