VROUWEN 1 BEGINT COMPETITIE MET EEN GELIJKSPEL

Barendrecht Vrouwen 1 is er helaas niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd in winst om te zetten. De wedstrijd eindigde zoals deze begon in een ietwat tegenvallende 0-0.

Tegen het fysiek sterkere Sporting ’70 hadden de dames van trainer Lucas van der Snel moeite om in hun spel te komen. Ondanks het vele balbezit van de rood/witten werden er niet veel kansen gecreëerd. De eerste grote kans was dan ook voor onze gasten uit Utrecht, die de bal hard voorlangs het doel van Barendrecht zagen gaan.

Later stond Leah van der Weele met een goede redding een treffer van Sporting ‘70 in de weg. Twee kopballen van Rebekka van Esch, één uit een vrije trap van Elaine Fertoute en uit een goede voorzet van Emma Kocabas, waren de enige echte wapenfeiten van Barendrecht in de eerste helft.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, Barendrecht had het meeste balbezit en Sporting ’70 kreeg de grootste kansen. Met het inbrengen van Athina van Bolhuis als extra spits, probeerde Barendrecht nog een overwinning te forceren. Maar tot echte grote kansen leidde dat niet. Vlak voor tijd was het keepster Leah van der Weele die, met een mooie redding op een hard schot, de thuisploeg nog van een nederlaag behoedde.

BVV Barendrecht VR1 – Sporting ’70 VR1 0-0 (0-0)
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon (51’ Nina Reitsma), Sasha Leemans, Simone Hofer, Elaine Fertoute; Diede van der Knaap, Sienna Shew-Atjon (51’ Miesha Leemans), Rebekka van Esch; Madeleine Pols (73’ Athina van Bolhuis), Rachelle Ardon, Emma Kocabas (58’ Mischa Lima).