Sponsors

BVV Barendrecht is een voetbalvereniging met ruim 2.200 leden en meer dan 400 vrijwilligers en medewerkers. Ruim 1.600 van hen zijn actief in 120 senioren- en jeugdteams, er spelen verder nog ruim 30 teams zaalvoetbal. De vereniging is de grootste voetbalclub in de regio Rijnmond en één van de grootste voetbalclubs in Nederland.

Het eerste team speelt op het een na hoogste amateurniveau, in de Derde Divisie, tegen gerenommeerde clubs uit de top van het vaderlandse amateurvoetbal. De competitiewedstrijden krijgen veel aandacht in de schrijvende pers en op radio en TV. Veel clubs maken net als BVV Barendrecht samenvattingen van de duels die na afloop terug te kijken zijn via de website van de clubs.

Veel aandacht krijgt de club ook in de landelijke media via het inmiddels landelijk bekende G-toernooi voor spelers met een fysieke of verstandelijke beperking, dat jaarlijks in augustus wordt gespeeld. Dit toernooi wordt door de vereniging Coaches Betaald Voetbal samen met BVV Barendrecht, de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) en de KNVB meer dan 25 jaar georganiseerd op ons sportpark.

Ook dit jaar speelt Barendrecht weer in de betaald voetbal KNVB-beker.

De doelstelling van de BVV Barendrecht is om met de hoogste seniorenteams en de eerste teams van de verschillende jeugdafdelingen op een zo hoog mogelijk niveau te acteren. Voor het eerste elftal is de doelstelling om in de top van de Derde Divisie mee te draaien.

Verder wil de club iedere voetballer de mogelijkheid geven op zijn of haar eigen niveau te spelen en wil ze de daarbij behorende training en begeleiding optimaal verzorgen. De vereniging heeft een belangrijke plaats ingenomen in de gemeente Barendrecht. De uitstraling van een uitstekende jeugdopleiding, mede in samenwerking met de Feyenoord Academy en gecombineerd met de groei van de gemeente, zorgt voor een forse toename van het aantal, vooral jonge leden.

Het jeugdvoetbal en het prestatieve voetbal kunnen zich, zonder de steun van sponsors, niet verder ontwikkelen. Daarom brengen wij u via deze informatie graag op de hoogte van de belangrijkste mogelijkheden die de club uw bedrijf kan bieden op het gebied van relatiemarketing, bij de versterking van uw naamsbekendheid, of bij het tonen van uw maatschappelijke betrokkenheid bij sport.

Rondom het schitterend gelegen hoofdveld (en enkele andere velden) is er ruimte voor uw reclame-uitingen aan het Barendrechtse publiek, de met de bezoekende clubs meereizende supporters en door de eerder genoemde TV-aandacht. Er zijn allerlei mogelijkheden voor vaste en roterende borden.

Adverteren op vaste en/of roterende borden kunt u al vanaf drie meter boarding. De prijs is euro 100 ex BTW de meter inclusief aanmaakkosten per seizoen. Nieuw zijn de twee LED-boardings. Uw bedrijf promoten op de LED-boardings vraagt een jaarlijkse bijdrage tussen de € 475,- en € 1.200,- per seizoen, afhankelijk van de hoeveelheid reclametijd.

De doelstelling van de Businessclub van BVV Barendrecht sluit nauw aan bij het hiervoor in de introductie genoemde streven. In de meest ruime zin van het woord “BVV Barendrecht ondersteunen haar vooraanstaande rol in het amateurvoetbal te laten behouden”.

Die steun laat zich vanzelfsprekend als eerste vertalen in geld (75% van de inkomsten van de Businessclub gaat naar de BVV), maar ook de materiële ondersteuning en de faciliteiten die geboden worden (zoals stageplaatsen voor studerende spelers) zijn voor de BVV belangrijk. Zeker zo belangrijk is het netwerk dat de BVV daarnaast, via de Businessclub, sinds haar oprichting in 1997 tot haar beschikking heeft gekregen.

Met die term “netwerk” is ook het trefwoord gevallen dat veel bedrijven in de afgelopen jaren heeft doen besluiten lid te worden van de Businessclub. Uiteraard gunt men de club de financiële ondersteuning en speelt bij veel bedrijven de sociaal-maatschappelijke betrokkenheid een rol. Maar daarnaast hoeft niet verhuld te worden dat een zakelijk belang ook mee mag spelen. Het netwerk van de op dit moment circa 175 Businessclubleden dat u in één keer aanboort kan een interessant gegeven zijn in uw relatiemarketing. Veel business-to-business contacten worden via de Businessclub gelegd en (zakelijke) vriendschappen zijn gesloten, tijdens het bezoeken van de wedstrijden op zaterdagen, de aansluitende nababbel onder het genot van een drankje en het deelnemen aan de jaarlijks georganiseerde Businessclub evenementen.

Naast deze faciliteiten krijgen de leden twee Businesscards (toegang tot Businesshome en tribune) en mogen zij gebruik maken van de accommodatie van de vereniging voor het houden van vergaderingen en incidenteel bedrijfsvoetbal. Behalve eerder genoemd netwerk heeft het bedrijf ook de entree tot een club van 2.200 leden, interessant als potentiële afnemers, maar ook als werknemers (jeugd/studenten/parttimers).

De contributie voor het lidmaatschap van de Businessclub bedraagt € 950,- ex BTW per jaar. Kijk voor een impressie op de site www.bcbvv.nl.

Het eerste team van de BVV Barendrecht speelt het gehele jaar met de naam van de hoofdsponsor en een aantal wisselende subsponsors op het shirt. Ook zijn er verschillende mogelijkheden tot sponsoring van andere prestatieve en breedtesportteams waaronder bijvoorbeeld de Vrouwenteams. Ook interne competities zoals de Renes 35+ competitie en de interne 6-8 jarigen Champions League competitie hebben een eigen sponsor.

De kleding van alle BVV-teams wordt geleverd door onze kledingsponsor Klupp Sportswear. Middels sponsoring van de prestatieve teams bent u tevens BVV Stersponsor, de minimum bijdrage is € 5.000,- ex BTW en de pakketsamenstelling vindt in overleg met u plaats. Als Stersponsor staat u op het BVV briefpapier, op de logopagina in de presentatiegids en op diverse Stersponsorborden op ons sportpark en in het clubgebouw.

BVV Barendrecht heeft met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuwe hoofdsponsor. Tsubaki is voor de duur van drie seizoenen hoofdsponsor is van de voetbalvereniging. De hoofdsponsor heeft onder meer het exclusieve recht op reclame op de rugzijde van het shirt, op de tassen en op alle andere kleding dan het shirt van het eerste elftal. Verder heeft de hoofdsponsor recht op een aantal prominente naamsvermeldingen, op het sportpark en onder meer in de presentatiegids.
Zij delen met elkaar en met de hoofdsponsor het recht om reclame te maken op de voorzijde van het shirt. Dit betekent dat minimaal vijf maal per jaar in het shirt van de subsponsor wordt gespeeld tijdens competitie-, beker- en oefenwedstrijden. Behalve via shirtsponsoring worden de namen van de shirtsponsors ook op een aantal andere manieren naar buiten gebracht, zoals via sponsorborden op verschillende plaatsen op sportpark De Bongerd, via de logopagina in de presentatiegids en door een naamsvermelding op het briefpapier van de BVV.

De huidige sponsors zijn: BEST Trucks, De Bondt grafimedia communicatie, Customs Expertise Rotterdam, Den Otter Verhuizingen en Transport, Hartman, Janssen Kliniek Oisterwijk en Nsecure. Vaststelling van het sponsorbedrag is afhankelijk van de samenstelling van het sponsorpakket met een minimum van € 6.000,- ex BTW.

Uiteraard kunt u ook sponsor worden van één van de vele talentvolle of recreatieve jeugdteams van BVV Barendrecht. Met meer dan 75 jeugdteams heeft BVV Barendrecht één van de grootste jeugdopleidingen van Nederland. Verschillende bedrijven kiezen er bewust voor om juist een bijdrage te leveren aan de jeugdteams, zodat de doorstroom van talentvolle voetballers richting de hoofdmacht mogelijk kan worden gemaakt.

De jeugdafdeling van BVV Barendrecht heeft met ingang van het seizoen 2020/2021 een eigen sponsor. BMW en Mini dealer Dubbelsteyn heeft zich als sponsor verbonden aan de BVV-jeugd. Het logo van de jeugdsponsor prijkt inmiddels al bij tientallen jeugdteams op de borst. Bij deze vorm van sponsoring kan een bedrijf de naam uitdragen door deze vermeld te zien op de kleding van een aantal mensen in de organisatie van de jeugd bij Barendrecht en op de trainingspakken van een groot deel van de jeugdtrainers van de BVV. In totaal wordt via een vignet op de voorzijde van het trainingsjack en /of op de broek van zo’n 150 actieve trainers en begeleiders de naam van de sponsor vermeld. Bij deze vorm van sponsoring horen ook de andere faciliteiten die een BVV subsponsor heeft zoals vermelding op de sponsorborden op prominente plekken op het sportpark en naamsvermelding op het briefpapier van de BVV. Deze vorm van sponsoring is op dit moment vacant.

De sponsor is naamgever van het evenement, krijgt publiciteit via de aankondiging op de posters, op de site en in de nieuwsbrief, en bij de prijsuitreiking. Ook kan via het plaatsen van vlaggen of borden extra aandacht aan de sponsor worden besteed tijdens het evenement. Bij de grotere evenementen richt ook de regionale pers zijn aandacht op uw toernooi. Er zijn hier mogelijkheden in uitlopende prijsklassen, afhankelijk van het toernooi, de omvang en het aantal deelnemers.

Vanzelfsprekend zijn er nog meer mogelijkheden om andere projecten financieel of materieel te ondersteunen. We kunnen ook iets ontwikkelen op basis van de gedachten en de budgetten van de sponsor. Verder is er de mogelijkheid van het schenken van een wedstrijdbal bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal, met de bijbehorende publiciteit.

U kunt adverteren in de jaarlijks uitkomende presentatiegids, oplage 4.000 stuks. De prijs van een full colour pagina A4 bedraagt € 875,-, een halve pagina is € 460,- en een kwart pagina € 230,-. Alle genoemde bedragen zijn ex BTW.
Bij voetballen op een zo hoog mogelijk amateurniveau horen vergoedingen aan spelers, die in een aantal gevallen uitstijgen boven het niveau van reis- en onkostenvergoedingen. Al in 2003 is er voor gekozen om de contracten met spelers in een aparte Stichting onder te brengen.

Het bestuur van de Stichting wordt gevormd door Jaap van den Berg, Jan Vermeulen, Jan Bakker, Ron Neele, Ad Kooijman en Klaas Groenendijk. Doordat daarnaast twee van hoofdbestuursleden (Martin Seltenrijch en Gert van der Wal) zitting hebben in het hoofdbestuur, is er een heldere lijn naar het BVV-bestuur, maar er is tegelijkertijd ook sprake van een duidelijke onafhankelijkheid.

De Stichting krijgt haar middelen doordat een deel van de sponsorinkomsten rondom het eerste elftal worden beheerd door de Stichting, en daarnaast zorgt de Stichting voor “eigen” inkomsten.

Voor bedrijven is er de mogelijkheid te participeren in jaarlijkse bedragen vanaf € 1.000. We vragen om een toezegging voor een periode van drie jaar, maar begrijpen ook dat er bedrijven zijn die hun bijdrage jaarlijks vast willen stellen. De bijdrage is fiscaal aftrekbaar als kosten sponsoring. Over de vorm van tegenprestatie kunnen we per geval overleggen. In elk geval zullen de namen van de bedrijven en personen die de club op deze wijze ondersteunen worden vermeld op het roterende posterapparaat in de hal van het clubgebouw, en zullen er op verschillende andere plaatsen naamsvermeldingen mogelijk zijn.

Voor privé personen ligt de minimumgrens op € 500 per jaar. Op dit moment zijn voor de meeste particulieren deze giften onder het huidige fiscale regime fiscaal aftrekbaar, mits voor vijf jaar vastgelegd.

Wij zijn heel graag bereid om helemaal vrijblijvend meer informatie te verstrekken. Wilt u meer weten, neem dan even contact op met stichtingsvoorzitter Martin Seltenrijch (06-53241132 of voorzitter-stichting@bvvbarendrecht.nl) of met één van de andere bestuursleden. De contactinformatie over deze bestuursleden vindt u hier.

Het is ook mogelijk een combinatie te maken van bovenstaande sponsormogelijkheden. Wij bezorgen u graag de BVV sponsorbrochure en vertellen u meer over bijvoorbeeld de Super Supporter en het Panna- Panenka- of Hattrick sponsorpakket.
Kortom, BVV Barendrecht zal er alles aan doen om u een op maat gesneden sponsorpakket aan te bieden, zodat u en wij met recht kunnen zeggen: “wij bouwen verder aan de toekomst”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de leden van de sponsorcommissie:

  • Wim Vonk (06-51301583)
  • Gitte Jungblut (06-51 31 24 28)
  • Richard Poulisse (06-20366730)
  • Marco van der Leer (06-51 52 40 44)
  • Jan Versluis (06-55 770903)
  • Wim Milder (06-51183747)

Hoofd- en shirtsponsors

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd

Shirtsponsor

Shirtsponsor

Shirtsponsor

Shirtsponsor

Shirtsponsor

Shirtsponsor

Shirtsponsor

Stersponsors