Vrijwilligers

Vrijwilligers

Geen enkele vereniging kan bestaan zonder vrijwilligers, dus dat geldt natuurlijk ook voor BVV Barendrecht. Hoewel we gelukkig al veel mensen tot ons vrijwilligerscorps mogen rekenen, heeft BVV Barendrecht in de praktijk nog altijd een fors tekort om alle trainingen, wedstrijden, facilitaire zaken en andere activiteiten op onze club in goede banen te leiden. Veel mensen vervullen zelfs meerdere rollen om alle gaatjes dicht te lopen.
We roepen alle leden en hun ouders dan ook op om zich aan te melden als vrijwilliger! Of u nu wel of geen voetbalervaring heeft doet niet ter zake, want behalve trainers, leiders, scheidsrechters en wedstrijdcoördinatoren kunnen we ook op talrijke andere plekken binnen onze club hulp gebruiken. Denkt u bijvoorbeeld aan de kantine, de werkploeg, het communicatieteam of in de financiële administratie – alle hulp is meer dan welkom!

In onderstaand overzicht staan al enkele actuele vacatures voor vrijwilligersposities. Mocht u in het onderstaande overzicht niets vinden waar uw interesse naar uitgaat, maar toch graag wat doen voor de BVV, neem dan contact met ons op via vrijwilligers@bvvbarendrecht.nl.

Toernooicommissie

Binnen de toernooicommissie voor de jeugdafdeling zijn er verschillende vrijwilligersvacatures:

 • Hoofd Toernooicommissie
 • Toernooicommissie lid voor selectie teams
 • Toernooicommissie lid voor uit-toernooien (jeugd recreatief)
 • Toernooicommissie lid voor thuis-toernooien (jeugd recreatief)

Jeugdcoördinator

De jeugdcoördinator is actief ter ondersteuning aan de technisch jeugdcoördinatoren, leiders, trainers en ouders. Er is ruimte voor jeugdcoördinatoren in de bovenbouw, middenbouw en onderbouw.

Jeugdsecretariaat

Binnen het jeugdsecretariaat wordt de ledenadministratie verzorgd. Er zijn onder meer vrijwilligersposities voor de onderstaande activiteiten:

 • Ledenmutaties (aanmeldingen, inschrijvingen en wijzigingen)
 • Teambeheer / Teammutaties en registratie leiders en trainers
 • VOG-aanvragen
 • Contributiezaken

Bestuursdienst

Wij zoeken gastheren/-vrouwen voor het wedstrijdsecretariaat op de wedstrijddagen. Voor de zaterdagochtend tussen 07.15 uur – 12.30 uur en de zaterdagmiddag tussen 12.30 uur-17.30 uur zijn voor beide dagdelen zes koppels nodig. Als alle plekken ingevuld zijn, betekent het dat u circa 5-6 keer per seizoen aan de beurt bent. Ook voor doordeweekse avonden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die bestuursdienst willen draaien als er wedstrijden gespeeld worden. Hoe meer gastheren/-vrouwen er gevonden worden, des te minder het aantal beurten!

Kantinemedewerkers

Natuurlijk zijn er ook nog mensen nodig om alle spelers, tegenstanders, bezoekers dan wel trainingsleden te voorzien van een natje en een droogje. Op de zaterdag (eens per maand 4 uur) en op doordeweekse avonden tussen 17.30 uur en 24.00 uur is er ruimte. Het gaat zowel om bardienst als medewerkers voor in de keuken. Op zaterdagmiddag is er ook behoefte aan barbezetting in het Businesshome van de club. Deze rol kan ook gedeeltelijk in ploegen worden ingevuld.

Winkel en BVV-kleding

Vanuit de BVV Shop worden de kledinglease pakketten voor de jeugdteams verzorgd. Daarnaast worden naast de BVV voetbal- en trainingskleding verschillende BVV-artikelen verkocht. Van de opbrengst verzorgen wij voor onze vrijwillige jeugdtrainers een complete kledingset, net als voor onze verenigingsscheidsrechters.

Wij zoeken hulp in de BVV Shop, zowel voor medewerkers die in de winkel willen staan op zaterdagen of doordeweekse avonden, als voor vrijwilligers die het inventaris-beheer willen verzorgen (bestellingen, inventaris en financiën).

Scheidsrechtercoördinator

BVV Barendrecht zoekt voor het aankomende seizoen 2023/2024 een nieuwe scheidsrechterscoördinator. De huidige coördinator gaat zich bezighouden met de begeleiding van jeugdscheidsrechters, waardoor er een vacature is ontstaan. Als scheidsrechterscoördinator ben je voornamelijk verantwoordelijk voor planning en communicatie. Het is wenselijk dat je affiniteit hebt met arbitrage in het voetbal, maar je hoeft zelf geen scheidsrechter te zijn.

Daarnaast hebben we altijd plaats voor clubscheidsrechters die op zaterdagmiddag willen fluiten. Voor enkele selectieteams is er ook behoefte aan grensrechters.

Onderhoud

Voor het onderhoud van de accommodatie heeft BVV Barendrecht verschillende functies vacant:

 1. Technisch onderhoud (timmermannen / schilders / elektriciens, etc)
 2. Schoonmaak ploeg (kantine / kleedkamer, etc)

Webredacteuren en communicatie medewerkers

Op het gebied van communicatie heeft BVV Barendrecht verschillende vrijwilligersvacatures:

 1. Webredacteuren
 2. IT management / Beheer (webdesign en beheer)
 3. Videoproducers

Video-analyse

Als onderdeel van de (jeugd)opleiding heeft BVV Barendrecht behoefte aan een cameraman / -vrouw die video-opnames kan maken ten behoeve van video-analyse (technische zaken / selectieteams)

Commissie Normen & Waarden

Voor de commissie Normen & Waarden heeft BVV Barendrecht ruimte voor nieuwe leden op het gebied van:

 1. Lid Normen & Waarden commissie
 2. Vertrouwenspersoon
 3. Medewerker Tuchtzaken

Activiteitencommissie

Gedurende het seizoen organiseert de jeugdafdeling van BVV Barendrecht verschillende aanvullende activiteiten. Voor deze jeugdactiviteiten zoekt de club nog de volgende vrijwilligers

 1. Activiteiten-begeleider – Helpen bij activiteiten
 2. Evenementen organisatie-begeleider – Organiseren van activiteiten

Financiën

Op het gebied van financiën heeft BVV Barendrecht verschillende vrijwilligersvacatures:

 1. Medewerker kascommissie
 2. Financieel medewerkers – Diverse mogelijkheden

Wedstrijdzaken

Voor het organiseren van de vele wedstrijden van alle teams van BVV Barendrecht, heeft de club de volgende vacatures op het gebied van wedstrijdzaken.

 • Wedstrijdsecretaris senioren
 • Wedstrijdsecretaris jeugd breedtesport

Verzorgers

De afdeling verzorging is op zoek naar verzorgers(ters) voor onze Jeugdafdeling en voor de algemene verzorging op de zaterdagen. Wij betalen hiervoor een vergoeding, dus als u interesse heeft om op dit vlak iets voor ons te betekenen, kunt u een bericht sturen naar Pieter van Hengel, coördinator verzorging.

G-voetbal begeleiders

De G-voetballers van BVV Barendrecht hebben plaats voor een nieuwe begeleider. De enthousiaste voetballers met een verstandelijke of lichamelijke beperking zijn op zoek naar kandidaten die het begeleidingsteam willen versterken.

Heeft u interesse in één van deze rollen of wilt u meer informatie? Vul dan het onderstaande contactformulier in