BARENDRECHT PAKT IN SLOTFASE TOCH NOG PUNT BIJ GROENE STER

Barendrecht heeft zaterdag een punt overgehouden aan de verre uitwedstrijd bij Groene Ster in Heerlen. De rood/witten keken in Limburg na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan, maar kwamen na rust terug. Tim Eekman zorgde drie minuten voor tijd voor de 2-2.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel had weer wat meer te kiezen. Joey Jongman was terug na een schorsing, Robbert Olijfveld kon in de basis beginnen en op de bank zat Danny Monster na lang blessureleed.

Toch was de beginfase van de bezoekers ronduit dramatisch te noemen. Groene Ster – toch niet bepaald een hoogvlieger in de Derde Divisie B – stond na een kwartier met 2-0 voor. Eerst had Bjorn Stassen nog over het doel gemikt, na 11 minuten was het wel raak door Safouane Ahidar, 1-0.

En vier minuten later kon de thuisploeg weer juichen, nu was het Stassen die na voorbereidend werk van Levi Golsteijn afwerkte, 2-0. Barendrecht stond erbij en keek ernaar. Het duurde even voordat de dreun verwerkt was.

Wissels
Net als vorige week tegen Unitas zetten verse krachten Barendrecht weer op het spoor. Van Steensel wisselde in de rust drie keer: Danny Monster, Aness Serghini en Tren Drexhage kwamen in het veld voor Brand, Bayram en Mrowicki. De ingreep had succes, want na drie minuten zorgde Drexhage voor de aansluitingstreffer, 2-1.

Er kwamen nog twee wissels bij: Niels Vorthoren en Luc Dielhof voor Olijfveld en Dijkgraaf. Barendrecht bleef op jacht naar de gelijkmaker en die viel in de slotfase. Het was Tim Eekman die drie minuten voor tijd de 2-2 op het scorebord prikte. Daarmee wisten hij en Barendrecht te voorkomen dat de terugreis naar De Bongerd van ruim 2,5 uur wel heel ongemakkelijk zou worden.

Groene Ster – Barendrecht 2-2 (2-0)
11. 1-0 Ahidar, 15. 2-0 Stassen, 48. 2-1 Drexhage, 87. 2-2 Eekman.
Scheidsrechter D. Prick, gele kaarten: Olijfveld en Jongman (Barendrecht).
Opstelling Groene Ster: Voss; De Kleijn, Petit, Stassen, Ghijsen, Ahidar, Stassar, Hajjaji, Golsteijn (82. Shotton), Middelhoven (71. Goessens) en Germonprez.
Barendrecht: Van der Meer; Brand (46 Monster), Dijkgraaf (72. Dielhof), Eekman, Jouhri; Bayram (46. Serghini), Jongman, Van der Stoep; Mrowicki (46. Drexhage), Olijfveld (65. Vorthoren) en Vugts.

Vierde
Barendrecht zakt naar de vierde plaats in de Derde Divisie B met nu 26 punten uit 14 wedstrijden. Koploper Stedoco blijft maar winnen en heeft 35 punten, UNA is tweede met 28 punten, Sportlust’46 volgt met 27.

TEC
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis. TEC uit Tiel is dan de tegenstander. Op De Bongerd wordt om 14.30 uur afgetrapt.