NIEUWKOMERS KUNNEN NIET WACHTEN OP TWEEDE DIVISIE

Barendrecht begroet dit seizoen zeven nieuwkomers in de selectie, die uitkijken naar spelen op het allerhoogste niveau: de Tweede Divisie. Een eerste kennismaking vanuit de nieuwe presentatiegids die eind deze maand verschijnt.

Centrale verdediger Wouter Vermeer denkt dat de rood/witten ‘aan de bak kunnen’ na de promotie. De 24-jarige Rotterdammer hoopt deze zomer zijn studie Management and Organization Studies afgerond te hebben. De TOGB’er speelde in jeugd bij Spartaan ‘20, Sparta Rotterdam en Excelsior Maassluis. Nu wacht Barendrecht, tegen wie hij vorig seizoen nog scoorde. “We zullen veel mooie wedstrijden gaan spelen, daar kijk ik erg naar uit.”

Lorenzo Braaf promoveerde met Smitshoek, maar gaat zelf met Barendrecht nog een treetje hoger. De 26-jarige verdediger uit Rhoon werkt in de zorg met geestelijk beperkte kinderen en volgt de opleiding HBO Social Work. In de jeugd kwam hij uit voor Feyenoord, ADO en FC Dordrecht, later volgden ASWH, Rijsoord en Smitshoek. Nu stapt hij over naar buurman Barendrecht. “Ik speel op de backposities of eventueel middenveld. Ik hoop dat we als team mee kunnen draaien op dit niveau en mooie resultaten behalen.”

Met Bram de Bruin keert een ‘oude bekende’ terug op De Bongerd. De 27-jarige linkspoot uit Rotterdam was een jaar actief bij de BVV en verkaste toen naar Rijnsburgse Boys. Hij werkt als contentmarketeer en ziet linker middenvelder nog steeds als zijn favoriete stek. “Na het kampioenschap van afgelopen jaar zou het mooi zijn om in de Tweede divisie in het linker rijtje te eindigen.”

Ook voor Barendrechter Kevin Rook is er sprake van een terugkeer. De voormalige jeugdspeler van de rood/witten kwam uit voor FC Dordrecht en Kozakken Boys, maar kiest dit seizoen voor zijn eerste club. De 22-jarige middenvelder volgt de studie tot retail manager en werkt in een sportwinkel. “Ik wil mezelf ontwikkelen als speler en hoop dat we groeien als team.” Kevin speelt het liefste ‘op 8’.

Net als Lorenzo Braaf komt aanvaller Nino Urban over van Smitshoek. De 22-jarige HBO-student bedrijfskunde hoopt deze zomer af te studeren en mikt op De Bongerd op een basisplaats. Nino, die zich via YouTube schoolde tot hobby-kapper en in Hoek van Holland in een strandtent werkt, speelde ook bij Excelsior Rotterdam. De buitenspeler ziet uitdagingen in het stapje hoger. “Ik ga in ieder geval mijn best doen en alles geven wat ik in mij heb om een basisplek te veroveren.”

In de spits is er ook nieuw bloed. Joshua Kassels komt over van Capelle. De 22-jarige Zoetermeerder studeert rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit. De aanvaller kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Ik wil mezelf doorontwikkelen als speler bij een prachtige club, op een mooi niveau. En natuurlijk hoop ik met Barendrecht mooie resultaten te behalen in de Tweede Divisie.”

Ricky van Mierlo viel vorig seizoen in de Derde Divisie op door zijn vele doelpunten bij het Haagse Quick. Helaas kreeg de 24-jarige spits uit Wateringen te maken met een kruisbandblessure die hem nog wel even aan de kant houdt. De student Kunst en Antiek transport hoopt zo spoedig mogelijk te herstellen van de kwetsuur. “En mijn debuut te maken voor Barendrecht.”

Naast de zeven nieuwkomers zijn nog drie andere spelers voor het eerst begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Centrale verdediger Lorenzo Soares Fonseca (26), middenvelder Constantijn Schop (22) en jeugdtalent Kenan Kanlic (19) maakten in de tweede seizoenshelft van afgelopen jaar al hun debuut voor BVV Barendrecht en zijn dit seizoen ook onderdeel van de hoofdmacht van de rood/witten.