VROUWEN 1 WINT IN EXTREMIS VAN ARC VROUWEN 1

­­In een moeizame bekerwedstrijd met vele gemiste kansen wist Vrouwen 1 in de blessuretijd toch nog de volle winst te pakken tegen ARC uit Alphen aan den Rijn.

Onze dames begonnen goed aan de wedstrijd er werd bij vlagen goed gecombineerd en er kwamen al snel wat mogelijkheden om de score te openen. Na 10 minuten zag nieuwkomer Dania Mrabti haar inzet van de lijn worden gehaald. Drie minuten later kreeg Rachelle Ardon uit een hoekschop de bal plots tegen haar been, nadat de keepster onder de bal door ging, maar ook deze inzet werd van de lijn gehaald.

Na een goede combinatie tussen Rachelle Ardon en Rebekka van Esch eindigde de doelpoginging de handen van de keepster, evenals een vrije trap van Athina van Bolhuis een paar minuten later.

Een schot over het doel halverwege de eerste helft was het enige wapenfeit van onze gasten uit Alphen aan den Rijn. Totdat ze in een omschakel moment een counter zeer gacoed uitspeelde en zo vlak voor rust op een 0-1 voorsprong kwamen, enigszins tegen de verhouding in.

Na rust ging Barendrecht nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, er werden genoeg kansen gecreëerd maar het ontbrak aan scherpte voor het doel. Terwijl er grote kansen werden gemist was het ook nog uitkijken voor de tegenstoot. ARC kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar Leah van der Weele wist haar doel de tweede helft schoon te houden.

Nadat een poging vlak voor tijd van Emma Kocabas door de keepster met de voeten werd gekeerd en Rebekka van Esch in de daaropvolgende aanval naast kopte, leek de wedstrijd in een nederlaag te eindigen voor onze dames. Totdat Athina van Bolhuis in de 89e minuut in het zestienmetergebied werd neergelegd, waarna ze zelf de verkregen strafschop feilloos binnenschoot – 1-1.

Met hernieuwde energie na de gelijkmaker, gingen onze dames in de blessuretijd nog vol in de aanval om de overwinning binnen te slepen. Het was uiteindelijk Rebekka van Esch die oog in oog met de keepster de bal beheerst binnen schoot – 2-1 – en zo Barendrecht de dik verdiende 3 punten bezorgde.

BVV Barendrecht VR1 – s.v. ARC VR1 2-1 (0-1)
Doelpunten: 41’ 0-1; 89’ 1-1 Athina van Bolhuis (pen.); 90’+2’ 2-1 Rebekka van Esch.
Geel: Miesha Leemans
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Ludmarie Flaneur (46’ Solana Fessatsion), Iris Zoon (46’ Merel Huizer), Mackenzie Poleij, Emma Kocabas; Diede van der Knaap (67’ Miesha Leemans), Avalon van Dijk, Rebekka van Esch; Athina van Bolhuis, Rachelle Ardon, Dania Mrabti (67’ Eva van der Toorn).

Spirit VR1
Zaterdag 14 september staat de derde bekerwedstrijd op het programma. Op Sportpark De Bongerd zal dan vv Spirit Vrouwen 1 uit de Eerste Klasse de tegenstander zijn. Er zal dan om 12:15u worden afgetrapt.