LAGERE BVV-SENIOREN BLIKKEN TERUG OP BEKERWINST

Niet alleen het eerste elftal en O23 vielen vorig seizoen in de prijzen, ook het seniorenteam van (destijds) Barendrecht 14 pakte zilverwerk. Het vriendenteam waar onder anderen Thomas Jeurissen en Luc van de Braak deel van uitmaken won in Gouda op glansrijke wijze de finale van het KNVB-bekertoernooi. In de presentatiegids van BVV Barendrecht blikken ze terug op het bekersucces.

Foto boven: Niet alleen binnen het veld, maar ook daarbuiten is BVV14 een echte vriendengroep.
Ze gingen onder meer ‘banana-style’ naar het dartstoernooi in Ahoy.

Het seizoen begon volgens Thomas niet zo goed als het eindigde. “We beginnen het seizoen vaak zwak, maar dit keer waren we wel door in de beker. In de competitie verloren we de eerste vier wedstrijden.” Maar toen kwam de ommekeer. “We werden niet zo zeer serieuzer, maar het was vooral het plezier dat de overhand kreeg. Vervolgens zetten we een reeks neer van zeventien wedstrijden waarin we niet verloren.”

Finale
Op zaterdag 1 juni werd de finale afgewerkt op het sportcomplex van Jodan Boys, tegen een oude bekende: Rijnmond Hoogvliet Sport 6. Het was het team dat bij hen in de competitie ruimschoots kampioen werd, maar waarbij de onderlinge ontmoetingen lieten zien dat de verhoudingen behoorlijk gelijk waren. Beide ploegen wonnen één van beide ontmoetingen en dat maakte de tussenbalans tot een gelijkspel. De finale zou de beslissende zijn.

“De finale begon stroef”, beamen beide spelers. “We kwamen 1-0 achter; zij waren gewoonweg gretiger en feller. Ondanks dat ze niet veel kansen hadden, viel er wel een doelpunt.” Het team besloot te wisselen, wat achteraf een goede zet bleek. “De wissels brachten nieuwe energie en we zijn beter gaan voetbal. Vervolgens viel uit het niets de 1-1 uit een voorzet en uiteindelijk door een eigen doelpunt.”

Het winnende doelpunt
Vanaf dat moment kreeg het vriendenteam naar eigen zeggen de overhand. “De tweede helft zetten we diezelfde lijn door”, vertelt Thomas. Het beslissende doelpunt viel uit een vrije trap, aan de zijkant van het veld ter hoogte van de dug-out. Het was Thomas zelf die hem nam en invalkracht Kevin Valk die het winnende doelpunt maakte (2-1). “Ik gaf de bal voor richting de tweede paal, waar Kevin klaarstond en hem mooi binnenkopte.” Een saillant detail hierbij: op exact dezelfde wijze maakte diezelfde Kevin Valk het seizoen ervoor op het hoofdveld van BVV Barendrecht zijn eigen team kampioen.

Feestelijke afsluiting
Na afloop barstte het feest los. De ploeg nam de felbegeerde KNVB-beker in ontvangst en presenteerde deze niet veel later op het Karel Doormanplein, waar zij van één van de uitbaters een welverdiende fles limoncello kregen. “Dat had de eigenaar beloofd toen we daar ook gingen eten nadat we de halve finale wonnen. Als we ook de finale wonnen, zouden we daar wat tegoed hebben. En belofte maakt schuld”, aldus Luc.