BEST TRUCKS: HOOFDSPONSOR MET REVOLUTIONAIRE VERNIEUWINGEN

BEST Trucks is ook dit seizoen als hoofdsponsor verbonden aan BVV Barendrecht. Eigenaar Ronald Janssen groeide op bij de club en noemt zijn bijdrage dan ook vooral ‘gunnen’. Tegelijkertijd timmert hij zakelijk aan de weg met revolutionaire vernieuwingen in de elektrische vrachtwagenmarkt. In de presentatiegids van BVV Barendrecht vertelt hij daarover.

Wie aan vrachtwagens denkt, denkt misschien niet direct aan duurzaamheid. Toch is de Barendrechtse DAF-dealer BEST Trucks (met meerdere vestigingen) een voorloper op dit gebied. “Ik ben een energie-mannetje geworden”, zegt Ronald Janssen lachend. “Ik geef wekelijks wel een presentatie, ook internationaal, en iedereen loopt wildenthousiast weg. Mensen van Eneco waren hier en die zeiden dat wij een oplossing hebben, waar hun klanten van dromen.”

Innovatie
Wat het verhaal van BEST Trucks zo bijzonder maakt? Eind 2023 werd er geïnvesteerd in een zogenaamd microgrid, bestaande uit 750 zonnepanelen, een eigen energieopslag en een energiemanagementsysteem. Door middel van dit revolutionaire systeem met op maat gemaakte software, is het bedrijf in staat om overschot aan opgewekte zonne-energie op te slaan in grote batterijen.

Ronald legt uit: “De opgeslagen energie kan dan gebruikt worden om elektrische vrachtwagens op te laden door middel van super-snelladers. Deze snelladers zijn in staat om één zo’n truck binnen één uur op te laden en op termijn nog sneller. Dat was tot voor kort ondenkbaar. Ook wordt de energie opgeslagen voor eigen verbruik en we houden genoeg over om te verkopen. Alles is datagedreven en dit biedt in veel sectoren kansen.”

Zelfs voor BVV Barendrecht ziet hij mogelijkheden. “Er liggen al zonnepanelen op de tribune. Wanneer je de energie opslaat en efficiënt gebruikt, kun je capaciteit overhouden om te verkopen. Mensen komen voetballen, zetten hun elektrische auto aan een snellader van de club en rijden daarna opgeladen weer weg. En daar betalen ze hun eigen club dan een bijdrage voor. Zo simpel kan het zijn.”

Genootschap
Naast hoofdsponsor is Ronald samen met Peter de Bondt initiatiefnemer van het Genootschap van BVV Barendrecht, een club van ongeveer dertig kapitaalkrachtige ondernemers die af en toe iets extra’s voor de club doen. “Een aantal leden heeft mijn presentatie al een keer gezien en ook die zijn enthousiast. Je merkt dat het verhaal ook daar goed aanslaat.”

“Het Genootschap is sowieso echt een heel fijn en gezellig clubje” zegt hij enthousiast. “We hebben met elkaar onder andere al twee bijzondere reizen gemaakt, naar Israël en Marokko. Echt dus iets anders dan het zoveelste tripje naar een buitenlandse voetbalwedstrijd, wat veel zakelijke netwerkclubs vaak doen. En het is mooi dat we regelmatig iets voor de BVV kunnen betekenen. Het is gewoon mijn cluppie, dus ik doe graag wat terug.”