CAFÉ ‘T SCHAAPJE BLIKT TERUG OP WINST VAN DUBBEL IN ZAALCOMPETITIE

Het zaalvoetbalteam van Café ’t Schaapje, nota bene bestaande uit Smitshoekers, heeft vorig seizoen voor het eerst de dubbel gepakt. Zowel het kampioenschap in de BVV-zaalcompetitie als de beker waren een prooi voor het team, dat al jaren actief is in sporthal Waterpoort. De behaalde successen zijn een mooie gelegenheid om het team in de schijnwerpers te zetten in de presentatiegids van BVV Barendrecht.

Van speelpleintjes naar zaalvoetbal
Het team van Café ’t Schaapje is sinds 2012 actief in het zaalvoetbal van BVV Barendrecht. Jeffrey, een van de spelers, sloot zich in 2017 aan bij het team. “Via jongens uit de buurt ben ik bij het team gekomen. Vroeger voetbalden we op de speelpleintjes in de buurt, daar is het eigenlijk allemaal begonnen”, vertelt hij. De liefde voor het spel ontstond volgens Jeffrey op die speelpleintjes, waar hij samen met jongens uit de buurt samenkwam om te voetballen. Nu zetten ze die passie voort in de zaal, waar zij in het bijzonder dit seizoen de vruchten van mochten plukken.

Door de jaren heeft Café ’t Schaapje veel meegemaakt en dit jaar volgde de kroon op hun werk. “Dit seizoen klopte alles. We hadden een goede, veel scorende spits en de verdediging stond sterk. We hebben maar één wedstrijd verloren en de rest gewonnen. We speelden met een hele vaste basis.” Er was één serieuze concurrent, maar tegen dat team wisten Jeffrey en zijn medespelers zowel in de competitie als in de bekerfinale te domineren. De bekerfinale won het team uiteindelijk met 3-2, waarbij de counter hun grootste troef was.

Charme van het zaalvoetbal
Wat het voor de jongens van zaalvoetbalteam Café ‘t Schaapje zo aantrekkelijk maakt om elke maandag naar de zaal te komen, is de andere dimensie die het zaalvoetbal met zich meebrengt ten opzichte van het reguliere voetbal. “Het is net wat anders dan ‘normaal’ voetbal. Je komt makkelijker in de duels, je bent vaker aan de bal en je bent meer betrokken bij het spel.” Maar ook de saamhorigheid na de doorgaans intensieve wedstrijden is iets wat Jeffrey en zijn team aantrekt. “Na afloop doen we altijd een drankje en eten we wat. Het verbroedert!”

Ook meedoen in de zaal?
Gedurende het seizoen wordt er in de zaalcompetitie van BVV Barendrecht iedere maandagavond gespeeld in sporthal Waterpoort in Carnisselande. Nieuwe zaalvoetbalteams zijn meer dan welkom! Wie interesse heeft of meer informatie wil, kan terecht bij coördinator Niek Haerkens via zaalvoetbal@bvvbarendrecht.nl.

Op de foto v.l.n.r. Nick, Mitchell, Jeroen, Jibbe, Jeffrey, Bilal, Max en Feni. Op de foto ontbreken de spelers Danny en Walle.