VAN VOETBALVADER TOT MEISJESCOACH

Ze rolden alle drie in het meisjesvoetbal als trainer, omdat hun dochter ging voetballen bij BVV Barendrecht. En ze pakten in het afgelopen seizoen alle drie een kampioenschap met hun elftal. In de presentatiegids van BVV Barendrecht gingen we in gesprek met Steven de Bruin, Remco Gouw en Chris Trummer over het aanstekelijke plezier in hun hobby.

Steven de Bruin, trainer MO17-1
“Ik ben er elf jaar geleden ingerold en doe het nog steeds met plezier. Vorig jaar is mijn eigen dochter gestopt met voetballen, maar ik heb zelf besloten om als trainer door te gaan. De voorwaarde was wel dat ik met een serieus team kon gaan werken en dat is gelukt. Wanneer je getalenteerd bent, moet je als meisje soms echt wel op zoek naar een goede vereniging. Vorig jaar had ik zelfs speelsters uit Wassenaar, Breda en Spijkenisse. Dan moet je er dus echt wel wat voor over hebben. Ik probeer daarom gevarieerde trainingen aan te bieden en er zelf ook veel energie in te steken. Drie keer in de week met zo’n fanatieke groep aan de slag, ik vind het echt heel leuk om te doen.”

Chris Trummer, trainer MO15-1
“Mijn dochter trainde met een clubje meiden en die werden als nieuw elftal aangemeld in de winterstop. Toen werd ik door de coördinator van de damesafdeling gebombardeerd tot coach. In het begin waren het allemaal meiden die net begonnen waren met voetbal, later stroomden er speelsters in die al eerder bij de jongens voetbalden. Dat is een leuke mix geworden. Ik werk met een groepje toptrainers, waardoor de meiden een complete training krijgen. Gedrag is voor mij het allerbelangrijkste. De regel is dat de meiden altijd naar mij toe komen, wanneer er tijdens een wedstrijd iets vervelends gebeurt. En dan bespreek ik het met de coach van de tegenpartij. Er is vanuit mijn team nog nooit gedoe geweest, dat is iets waar ik heel trots op ben.”

Remco Gouw, trainer MO17-2
“Ik kom al een leven lang op de club. Voetbal kriebelt bij mij altijd, maar door een kapotte knie kan ik zelf al lang niet meer spelen. Dan is trainen een mooi alternatief. Ik had vorig jaar een gemixt team, een deel was fanatiek en een deel wilde gewoon lekker een balletje trappen. Sommigen vonden me in het begin te streng, want ik wil wel dat er serieus getraind wordt. Soms wordt er naar mening iets te veel gekletst. Ik heb de meiden zelfs wel eens eerder naar huis gestuurd en de ouders een appje gestuurd dat er te weinig motivatie was. Dat was een uitzondering, hoor. Ik ben heel blij dat ik komend seizoen met twee assistenten kan werken. We kunnen dan betere persoonlijke begeleiding geven, waardoor ze ook beter gaan voetballen.”