BARENDRECHT OVERTUIGEND NAAR HOOFDTOERNOOI KNVB-BEKER: 4-0 WINST OP TEC

Barendrecht heeft zich woensdagavond overtuigend geplaatst voor het hoofdtoernooi van de ‘grote’ KNVB-beker. De rood/witten wonnen op het eigen sportpark De Bongerd met 4-0 van TEC. Een tegenvaller was het uitvallen van uitblinker Aness Serghini, die eerst twee keer scoorde, maar daarna zijn sleutelbeen brak.

Barendrecht en TEC streden vorig seizoen nog om promotie naar de Tweede Divisie, de ploeg van trainer Leen van Steensel trok uiteindelijk aan het langste eind. Dat gebeurde woensdag ook, want de hoogst geplaatste club was stukken beter dan het elftal uit Tiel.

Al na een kwartier was het 2-0 door twee sterke acties van Serghini. In een poging ook nog een derde treffer binnen te prikken, raakte hij geblesseerd. In het ziekenhuis bleek dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken en enkele weken langs de kant zal moeten blijven. Hij werd na een half uur vervangen door Olek Mrowicki, die net als doelman Bradly van der Meer en vormgever Bram de Bruin op de bank was begonnen.

De Bruin kwam er na de rust in. Barendrecht kende een sterke start in deel twee, want linksachter Kevin Rook rukte op richting doel en zorgde zelf voor de 3-0. Daarna was het af en toe genieten geblazen, want de thuisploeg kreeg alle ruimte en combineerde er vrolijk op los.

Invaller Olek Mrowicki was op dreef, maar had pech. In een kwartier tijd schoot hij drie keer tegen de paal, wat hem zo maar een vermelding in het Guinness Worldbook of Records zou kunnen opleveren.

Kansen voor Brent Vugts en Joshua Kassels gingen er even goed niet in. Barendrecht mazzelde toen TEC vlak voor tijd tegen de lat boven keeper Jomar Gomes schoot. Het slotakkoord was aan Bram de Bruin die er met een heerlijke lob 4-0 van maakte.

Barendrecht gaat naar het hoofdtoernooi van de beker, waarvoor zaterdagavond wordt geloot. Die loting is vanaf 23.00 uur live op tv zien op ESPN 1.

Aness Serghini scoort van buiten de zestien 1-0.
In een poging een derde treffer binnen te prikken, valt Aness Serghini ongelukkig en breekt zijn sleutelbeen.
Brent Vugts op snelheid in duel op de rand van de zestien.
Joshua Kassels houdt licht gehinderd de bal onder controle.
In een kwartier tijd schoot Olek Mrowicki drie keer op de paal.
Het slotakkoord was aan Bram de Bruin die er met een fraaie lob de 4-0 maakte.

Barendrecht – TEC 4-0 (2-0)
7. 1-0 Serghini, 14. 2-0 Serghini, 49. 3-0 Rook, 85. 4-0 De Bruin.
Scheidsrechter Henshuijs, gele kaart: Bayram (Barendrecht).
Opstelling Barendrecht: Gomes; Schop, Vermeer, Monster (83. Brand), Rook (83. Fonseca); Bayram (46. De Bruin), Jongman, Van der Stoep; Vugts (69. Dielhof), Kassels en Serghini (32. Mrowicki).
Opstelling TEC: Schuurman; Van Anholt, Lopez, Antonia, Serrarens, Hassoun, Yelkovan, El Makrini, Hazzat, Ortela en De Ruiter.

Koninklijke HFC
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, voor de competitie komt dan Koninklijke HFC op bezoek. De Haarlemmers bekerden woensdagavond ook en klopten Poortugaal met 3-1. Aftrap is zaterdag om 14.30 uur.