ZATERDAG: BARENDRECHT ONTVANGT KONINKLIJKE HFC

Na de midweekse bekerzege op TEC staat er zaterdag weer een competitiewedstrijd op het programma. Op sportpark De Bongerd krijgt BVV Barendrecht bezoek van Koninklijke HFC.

Terwijl Barendrecht woensdagavond TEC over de knie legde (4-0) speelde HFC enkele kilometers verderop ook een bekerduel. In Poortugaal wonnen de Haarlemmers met 3-1, waardoor de Koninklijke zaterdagavond ook in de koker zit voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Met HFC treft Barendrecht zaterdag een ploeg die eveneens sterk van start is gegaan, want de Haarlemmers beginnen als nummer 2 aan de zevende speelronde van de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus heeft net als koploper Rijnsburgse Boys 14 punten uit 6 wedstrijden behaald en kreeg in die wedstrijden pas één tegentreffer. Die werd afgelopen zaterdag gemaakt door De Treffers, dat daarmee direct een punt wist te behalen tegen HFC (1-1).

Een week eerder won HFC nog met 1-0 van AFC, de ploeg die afgelopen zaterdag de tegenstander was van Barendrecht. In Amsterdam leken de rood/witten op weg naar een knappe overwinning, maar diep in blessuretijd viel de bal in de kluts voor de mee opgekomen AFC-keeper die alsnog een punt voor zijn ploeg wist binnen te slepen (2-2). Over dat resultaat mocht Barendrecht niet ontevreden zijn, maar dat de treffer zo laat in het duel viel leverde wel een zure nasmaak op. Toch zijn de Bongerdbewoners de rentree in de Tweede Divisie goed gestart; met 13 punten heeft Barendrecht maar 1 punt minder dan de tegenstander van zaterdag, en staat het op de vierde plaats. Trainer Leen van Steensel moet het tegen Koninklijke HFC wel doen zonder Aness Serghini: de creatieve buitenspeler viel woensdagavond in het bekertoernooi uit en staat met een sleutelbeenbreuk enkele weken aan de kant.

Het duel tussen Barendrecht en Koninklijke HFC wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt.