SAMENWERKEN VOOR OPTIMALE MEDISCHE ZORG BIJ DE BVV

Bij BVV Barendrecht zorgen chiropractor Ap Outjes en de fysiotherapeuten van Cure+, met als coördinator Pieter van Campenhout, voor optimale medische zorg. Hun samenwerking en de plannen voor nieuwe faciliteiten tillen de medische begeleiding binnen de BVV naar een nog hoger professioneel niveau. Ap en Pieter vertellen erover in de presentatiegids van de club.

Ap Outjes is al jaren betrokken bij het eerste elftal. Samen met een verzorger houdt hij de selectie zoveel mogelijk blessurevrij: “Het moet een passie zijn. Als het geen passie is, dan hou je het niet zo lang vol. Maar ik ben ook al 73 jaar en heb niet het eeuwige leven. We moeten naar de toekomst kijken.”

Optimalisatie van de medische zorg
Sinds het najaar van 2022 werkt sportfysiotherapeut Pieter van Campenhout van Cure+ samen met BVV Barendrecht. Hij is er voor iedereen binnen de vereniging. Op maandagavond biedt hij een gratis spreekuur aan voor alle BVV-spelers. “Wij geven advies en behandelen verder in onze praktijk als dat nodig is. Het doel is om de spelers zo snel mogelijk weer fit op het veld te krijgen.”

In de nieuwbouwplannen die BVV Barendrecht heeft ontwikkeld, is voorzien in uitbreiding van de medische faciliteiten bij BVV. Ap: “Er moet dan een nieuwe fysioruimte en fitnessruimte komen.” Pieter voegt toe: “Bij een topamateurvereniging horen de trainingsfaciliteiten fantastisch te zijn, zowel buiten als binnen het veld. De nieuwbouw geeft gelegenheid om met de interne trainingsfaciliteiten een grote slag te maken. De intentie is dat Cure+ en BVV Barendrecht de handen nog verder ineen slaan in het nieuwe complex. Dat komt de fitheid, blessurebehandeling en preventie ten goede.”

Medische samenwerking
De samenwerking tussen Ap en Pieter is cruciaal voor de medische zorg binnen de BVV. Ap legt uit: “We zijn bezig om de medische wereld binnen de club te optimaliseren. Pieter van Cure+ is daarin onze partner en dat willen we steeds verder uitbreiden.” Pieter benadrukt de voordelen van deze samenwerking: “We zitten als fysio dichtbij de verzorging en de rest van de medische staf. Dat werkt voor iedereen in zijn voordeel. De lijntjes worden nog korter.”

Een belangrijk aspect van de samenwerking is de betrokkenheid van ouders en specialisten. “Een vader van een speler is orthopeed in het Albert Schweitzer ziekenhuis”, vertelt Pieter. “Bij een blessure waarvan ik denk dat er ziekenhuiszorg nodig is, kan ik hem bellen. Dan stellen we samen met de verzorger en orthopeed een diagnose. Dat is hartstikke leuk werken en laat ook de betrokkenheid van iedereen bij de BVV zien. Het gaat dan bijna richting het niveau van een betaald voetbal club. Heel mooi als je dat kan neerzetten binnen een goede amateurvereniging!”