TRAINER ARD NAGTEGAAL KLAAR VOOR UITDAGEND SEIZOEN MET JO14-1

De jeugdtalenten van BVV Barendrecht JO14-1 hebben dit seizoen te maken met een jonge en ambitieuze trainer in de persoon van Ard Nagtegaal. De Dordtenaar is een nieuw gezicht op sportpark de Bongerd en kijkt reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen, vertelt hij in de presentatiegids van de club: “We gaan in een hele mooie competitie spelen en ik ga er alles aan doen om de spelers te helpen in hun ontwikkeling.”

Ten tijde van het gesprek is Ard een aantal weken begonnen met de eerste trainingen op De Bongerd. Zijn eerste indrukken zijn positief. “Ik ben heel goed ontvangen en heb al een beter beeld gekregen van de club”, glimlacht hij. “Van buitenaf heb je het idee dat je bij zo’n grote club met veel eilandjes te maken krijgt en het allemaal wat afstandelijker zal zijn. Niets is minder waar! De mensen zijn allemaal heel hartelijk en je voelt direct de grote verbondenheid binnen de club”, ervaart Ard.

Elke dag voetbal
Voor de 24-jarige Ard staat nagenoeg iedere dag van de week wel in het teken van voetbal. Hij voetbalt namelijk zelf ook nog bij zondagclub Unitas uit Gorinchem. “Ik heb een baan in de logistiek en rijd dus na iedere werkdag wel naar Barendrecht of Gorinchem om training te geven of om zelf te trainen”, lacht hij. Deze combinatie is hij inmiddels wel gewend. “Ik ben enkele jaren geleden bewust overgestapt naar het zondagvoetbal om dit beter te kunnen combineren met mijn trainersactiviteiten op zaterdag”, verduidelijkt de multifunctionele speler, die zowel verdedigend als op het middenveld uit de voeten kan.

Ard was als jeugdtrainer eerder actief bij onder meer vv Wieldrecht, FC Dordrecht en bij TSC uit Oosterhout. Deze zomer maakte hij de overstap naar de rood/witten. “De BVV staat hoog aangeschreven en ik kreeg ook een heel goed gevoel in de gesprekken met de club. Ook voor mij is dit weer een stapje hogerop”, legt hij zijn keuze uit.

Competitie met BVO’s
In het nieuwe seizoen krijgt hij JO14-1 onder zijn hoede. “Het team is ten opzichte van vorig jaar nagenoeg intact gebleven. Het bestaat uit veel spelers die veel binding hebben met de club, maar daarnaast ook hartstikke goed kunnen voetballen”, weet Ard. “Vorig jaar speelden ze in Divisie 1 en zijn ze helaas gedegradeerd, maar met de nodige betaald voetbal organisaties (BVO’s) in die competitie is dat absoluut geen schande.”

In Divisie 2 krijgt de ploeg wederom te maken met een mooie mix van gerenommeerde amateurclubs en enkele BVO’s. “We hebben nog geen concreet doel, al gaan we zeker proberen om voor de bovenste plekken mee te draaien. De ontwikkeling van de spelers blijft in ieder geval het belangrijkste. Ik ben ervan overtuigd dat ik ze daarin weer een stap kan laten maken”, besluit hij.

Foto: Angelique Rademakers