LOODGIETER, TIMMERMAN OF GEWOON HANDIG? HELP DE BVV EEN HANDJE!

BVV Barendrecht zoekt versterking voor de werkploeg. Zowel ervaren vakmensen als jongere vrijwilligers zijn hard nodig om het terrein en de faciliteiten te onderhouden. Bestuurslid facilitaire zaken Jan Versluis en coördinator Arie Koedood leggen in de presentatiegids van de BVV uit waarom ieders hulp welkom is: “We zoeken handige mensen die we soms kunnen bellen voor een klus.”

Bij BVV Barendrecht is de werkploeg onmisbaar. Deze groep enthousiaste leden, voornamelijk 70-plussers, zet zich dagelijks in om het terrein en de gebouwen te onderhouden. Bestuurslid facilitaire zaken Jan Versluis stuurt de ploeg aan en verzamelt binnen de club verzoeken om zaken te repareren of te onderhouden. “De accommodatie en het terrein hebben veel onderhoud nodig. Elke dag zijn er 4 tot 10 vrijwilligers bezig om klussen op te pakken.”

Noodzaak van nieuwe vrijwilligers
Arie Koedood, coördinator van de werkploeg, vertelt dat de ploeg elke doordeweekse dag van half 9 tot 12 uur in de ochtend bezig is. “We doen veel reparaties, zoals lekkages verhelpen, timmerwerk en tegelwerk in de kleedkamers”, zegt hij. Ondanks de inzet van deze ervaren krachten, benadrukt Arie dat de groep snel verouderd en dat nieuwe, jongere vrijwilligers hard nodig zijn.

“Er gaat weleens een hek kapot. We hebben alleen niemand meer die kan lassen, maar de apparatuur hebben we wel”, vertelt Jan. “We zoeken mensen die oproepbaar zijn, zoals een lasser, een timmerman, en een loodgieter. Het is fijn als we deze experts op een bepaald gebied zo nu en dan kunnen bellen om ons bij een specifieke taak te helpen.”

Waardering en gezelligheid
Vrijwilligerswerk bij BVV Barendrecht wordt gewaardeerd. “De Businessclub nodigt ook verschillende vrijwilligers uit bij diverse evenementen. Laatst waren we naar de brouwerij van Stella Artois in België”, deelt Jan. “We willen een echte vereniging zijn. Een vereniging staat voor saamhorigheid. Dat vind ik belangrijk in de samenleving.”

Arie, al 60 jaar lid van BVV, benadrukt de gezelligheid en voldoening die het werk oplevert. “Het is gezellig. Lekker ouwehoeren met elkaar en koffiedrinken. Daarna gaan we aan de slag. Dingen maken die kapot zijn, dat geeft voldoening.” Met alle klussen die er liggen op de BVV, komt de werkploeg toch mensen tekort. “Ik blijf dit sowieso doen totdat ik niet meer kan lopen. Maar we kunnen altijd nieuwe mensen gebruiken”, sluit Arie af.

Arie Koedood (links) en Jan Versluis (rechts)

Wil je een handje helpen? Neem dan contact op met Jan Versluis via facilitairezaken@bvvbarendrecht.nl of bel 06 – 55 77 09 03. Je inzet wordt zeer gewaardeerd!

📸 Angelique Rademakers