ZATERDAG: BARENDRECHT OP BEZOEK BIJ KOPLOPER RIJNSBURGSE BOYS

Barendrecht 1 reist zaterdag af naar de Bollenstreek voor een ontmoeting met Rijnsburgs Boys. De koploper van de Tweede Divisie is om 15.00 uur de gastheer van de rood/witten.

Rijnsburgse Boys weet dit seizoen het net gemakkelijk te vinden. In de eerste tien wedstrijden scoorde de ploeg van trainer René van der Kooij maar liefst 31 keer. Elf van die doelpunten kwamen op naam van Mark van der Weijden, die daarmee de topscorer is van de Tweede Divisie. Ondanks de doelpuntenproductie moesten de Uien al wel vier keer puntverlies accepteren. Katwijk was de enige ploeg die Rijnsburgse Boys tot nu toe wist te verslaan (2-1), maar ook GVVV (2-2), ACV (1-1) en afgelopen weekend Koninklijke HFC (1-1) snoepten de koploper punten af. In het duel met HFC kreeg verdediger Daan Walraven bovendien twee gele kaarten, waardoor hij zaterdag tegen Barendrecht ontbreekt.

Barendrecht meldde zich met een overwinning op Jong Sparta weer in de top 5, nadat het de twee weken ervoor geen punten behaalde bij Spakenburg (1-4) en De Treffers (0-1). Met de vijfde plaats op de ranglijst zijn de rood/witten als promovendus tot nu toe de verrassing van het seizoen. Tren Drexhage en Bram de Bruin zijn met zes treffers tot nu toe gezamenlijk topscorers van de rood/witten, die afgelopen zaterdag aan publieksbinding deden door op de eigen Bongerd de beloften van Sparta Rotterdam met ruime cijfers te verslaan (5-3). Barendrecht reist dus met vertrouwen af naar Rijnsburg, waar het zaterdag de krachten mag meten met de huidige lijstaanvoerder van de Tweede Divisie.

Het duel op sportpark Middelmors in Rijnsburg wordt zaterdag om 15.00 uur afgetrapt.