BARENDRECHT 1 BEGINT 2020 MET OEFENZEGE

Barendrecht 1 is het nieuwe kalenderjaar begonnen met een zege. In een oefenduel op sportpark De Bongerd werd Spijkenisse met 4-2 verslagen.

De rood/witten begonnen goed in eigen huis en kwamen na een kwartier op een 1-0 voorsprong via Niels Vorthoren. Dat was tevens de ruststand van het oefenduel. Na de thee kwam hoofdklasser Spijkenisse sterk uit de kleedkamer. Via Marc Schenk waren de groenhemden twee keer trefzeker, en dus keek Barendrecht plots tegen een achterstand aan. Marouane Bakour (foto) zorgde er eigenhandig voor dat de achterstand ongedaan werd gemaakt. Rond het uur zorgde de aanvaller voor de gelijkmaker (2-2) en een kwartier voor tijd tekende hij voor de 3-2. Vier minuten later maakte hij zijn derde treffer van de avond, waarmee de 4-2 eindstand op het bord kwam.

De ontmoeting met Spijkenisse is het enige oefenduel van de rood/witten in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Zaterdag hervat de ploeg van trainer Jack van den Berg namelijk al de competitie. Excelsior ’31 is in Rijssen dan de tegenstander in de Derde Divisie.