BARENDRECHT 2 GELIJK BIJ RIJNVOGELS 2

Barendrecht 2 is er zaterdag niet in geslaagd de volle winst mee te nemen uit bij Rijnvogels. In Katwijk werd het 3-3.

Aanvaller Daniël Esajas, terug van een blessure die hem ruim anderhalf jaar aan de kant hield, speelde een uur mee. Het begin was duidelijk voor thuisploeg Rijnvogels, dat feller uit de startblokken kwam. De Katwijkers kwamen na een kwartier al op een 1-0 voorsprong na slordig balverlies van de Bongerdbewoners op het middenveld. De gehele defensie werd uit elkaar gespeeld en keeper Steven Lugtmeijer was kansloos. Na twintig minuten voorkwam de doelman met een fantastische redding wel een grotere achterstand.

Daarna was het de beurt aan de rood/witten om iets terug te doen. De bal kwam op links bij Daniël Esajas die Sjacco Meijer aan het werk zette. Die ontdeed zich vervolgens van een verdediger, schoot de bal laag in de hoek van het doel en zorgde zo voor de 1-1. Beide ploegen waren in deze fase aan elkaar gewaagd en gingen voor de winst. Via een aanval van de thuisploeg over de linkervleugel kwam de bal op de achterlijn van de Barendrecht-defensie bij de rechterspits van Rijnvogels, die de bal van een meter afstand hard op het lichaam van Dennis Baan schoot. De scheidsrechter beloonde dit, terwijl hij zelf in de as van het veld liep en het nooit goed kon waarnemen, met een strafschop. Een discutabele beslissing, maar de mogelijkheid werd door Rijnvogels koelbloedig benut (2-1).

Tijdens de rust bleven Ron Botterhuis en Wouter Rieken in de kleedkamer achter. Hun plaatsen werden ingenomen door Floris de Blok en Joey Landburg. De Bongerdbewoners kwamen nu wel goed uit de kleedkamer. In de 50e minuut werd Daniël Esajas de diepte ingestuurd en ging alleen op de keeper af, zijn lob ging helaas net over het doel. Even later was het Sjacco Meijer die een mogelijkheid kreeg maar op de keeper strandde.

Na een uur verliet Daniël Esajas het veld en werd vervangen door Dennis van der Wal. In de fase zat iedereen te wachten op de gelijkmaker. Die kwam er echter niet. Een duidelijke overtreding op Sjacco Meijer op de rand van het strafschopgebied werd door de arbiter weggewuifd. Uit de counter hierop volgend werd de bal vanaf de zijkant van het veld, opnieuw van korte afstand, tegen Kayo Renwarin aangeschoten. Wederom beloonde de scheidsrechter dit met een strafschop en als ‘bonus’ vier gele kaarten. Ook deze penalty werd door Rijnvogels onberispelijk benut 3-1.

De winst leek de thuisploeg met nog 10 minuten voor de boeg niet meer te ontgaan. Barendrecht 2 was echter nog niet verslagen, rechtte de rug en trok ten aanval. Jaco van de Wijdeven gaf een prima steekpass op Sjacco Meijer en die wist met deze kans wel raad (3-2). De rood/witten gingen door op jacht naar de gelijkmaker en werden beloond. Uit een afgeslagen aanval kwam de bal bij Cohlin Bechou, die met een prachtige volley de 3-3 scoorde.

Uiteindelijk sleepten de Barendrechtse beloftes dus toch nog een punt uit het vuur, wat er eigenlijk drie hadden moeten zijn om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. Barendrecht 2 staat op een vierde plaats, zes punten achter de koplopers. Zaterdag is er de thuiswedstrijd tegen Noordwijk 2 om 12.15 uur.