BARENDRECHT 2 MOET MEERDERE ERKENNEN IN KOPLOPER

Barendrecht 2 is er zaterdag niet in geslaagd de koppositie te veroveren in de reserve hoofdklasse A. Koploper Excelsior Maassluis 2 was met 2-1 te sterk.

Excelsior Maassluis was niet van plan om de Bongerdbewoners in hun spel te laten komen en gaf constante druk op de bal. Dit leidde halverwege de eerste helft tot balverlies in de Barendrecht-defensie en dat werd direct afgestraft door de thuisploeg (1-0). Kort voor rust kwamen de tricolores op een 2-0 voorsprong door een kopbal uit een corner bij de eerste paal.

Na rust veranderde het beeld. Door wat omzettingen kwam de Bongerdbewoners wat vaker bij het doel van de thuisploeg en ontstonden er kansen. De counters van Excelsior Maassluis bleven echter erg gevaarlijk, waarbij Najim Haidary aan de noodrem moest trekken; hij kreeg een rode kaart aan.

Even later moest ook Excelsior Maassluis met tien man verder, waardoor Barendrecht weer in de achtervolging ging. Dankzij een benutte penalty van Qjell Krolis maakte Barendrecht 2 de aansluitingstreffer en kwam het op 2-1. Diezelfde Qjell Krolis kreeg even later een grote kans op de gelijkmaker, maar de keeper van Excelsior Maassluis voorkwam de treffer. Aan de andere kan wist ook Daniël Kumic met enkele knappe reddingen Barendrecht in de wedstrijd te houden. Na een tweede gele kaart voor Qjell Krolis was de energie op bij de negen overgebleven Barendrechters, die daardoor niet meer op gelijke hoogte kwamen en een 2-1 nederlaag moesten slikken.

Barendrecht 2 blijft wel op een gedeelde tweede plaats met vijf punten achterstand op Excelsior Maassluis.