BARENDRECHT 2 NAAR VOLGENDE BEKERRONDE

Het vlaggenschip en de beloften van Onder-23 kwamen zaterdag niet in actie, maar Barendrecht 2 nam de honneurs waar. De rood/witten streden zich naar de volgende ronde van het bekertoernooi.

Tegen hoofdklasser ’s Gravenzande 2 had BVV 2 het in het eerste kwartier erg moeilijk, en die druk zorgde voor een 2-0 achterstand. Daarna richtte de ploeg zich echter op en ging men voetballend de strijd aan. Voor rust kwamen de rood/witten niet verder dan een afgekeurde treffer van Olaf Vos, maar na de rust kwam vond Barendrecht 2 al snel de aansluiting met de 2-1 door een doelpunt van Christian Bellassai.

BVV 2 ging nu vol voor de gelijkmaker en kwam terecht op gelijke hoogte door een doelpunt van Mike Bezem. Mike kreeg later nog een tweede gele kaart voor een ‘Maradona’-handsbal, maar in de laatste vijf minuten kwam de 2-2 eindstand niet meer in gevaar. Strafschoppen moesten daarom de beslissing brengen. Keeper Steven Stoop stopte direct de eerste penalty, en de Barendrechters (Carlo, Jaco, Niels, Martijn) maakten geen fout. Toen ’s Gravenzande de vierde strafschop over het doel schoot, wonnen de rood/witten de penaltyserie en plaatste BVV 2 zich voor de volgende ronde.