BARENDRECHT 2 OOK ONDERUIT IN RIJNSBURG

Naast de hoofdmacht van Barendrecht, moesten ook de beloften zaterdag hun meerdere erkennen in Rijnsburgse Boys. Op sportpark Middelmors werd met 5-3 verloren van de beloften van de Uien.

Onder bizarre omstandigheden met een harde wind en zware windstoten in de lengte over het veld, moest de wedstrijd in Rijnsburg worden gespeeld. Voor beide partijen was fatsoenlijk voetbal daardoor haast onmogelijk. De thuisclub ging daar het beste mee om en kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Aanvallend brachten de Barendrechters in de eerste helft veel te weinig. Na 25 minuten was er nog wel de gelijkmaker toen een wippertje van Burak Dogan via het been van een verdediger in het doel rolde. Kort daarna mocht de rechterspits van de thuisploeg vrij doorlopen en de 2-1 binnen schieten. Na rust verruimde Rijnsburgse Boys snel de voorsprong naar 3-1. Barendrecht 2 kwam terug tot 3-2 via Rayane Bawa en leek op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar Qjell Krolis miste een grote kans. Twintig minuten voor tijd waaide een corner van Rijnsburg over iedereen heen bij de tweede paal in het doel van keeper Andu Blokland, 4-2. Vijf minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld, toen Rijnsburgse Boys de 5-2 maakte. Qjell Krolis zorgde met een doelpunt nog wel voor de 5-3 eindstand.

Door de nederlaag staat Barendrecht 2 vaster op de vijfde plaats op de ranglijst, met enige afstand tot de ploegen die nog in de race zijn voor het kampioenschap. Zaterdag speelt Barendrecht 2 opnieuw een uitwedstrijd. Dan is Jodan Boys 2 om 11.00 uur de tegenstander in Gouda.