BARENDRECHT BEGINT OEFENCAMPAGNE MET GELIJKSPEL

Barendrecht is de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen in de Derde Divisie begonnen met een gelijkspel. Tegen Sportclub Feyenoord, de amateurtak van de Rotterdamse profs die uitkomen in de hoofdklasse, werd het zaterdag op De Bongerd 2-2. De ploeg van trainer Richard Elzinga stond lang met 2-1 voor, maar door een onnodig veroorzaakte strafschop werd het alsnog gelijk.

Bijna vijf maanden lang stond Barendrecht niet voor een officiële wedstrijd op het veld. De laatste ontmoeting in competitieverband was op 7 maart toen ODIN’ 59 op De Bongerd met 2-0 te sterk was. De coronacrisis zette vervolgens een streep door de rest van de competitie.

Bij Barendrecht vertrok Jack van den Berg en kwam Richard Elzinga als nieuwe trainer. De selectie onderging enkele wisselingen en met BEST Trucks / DAF hengelde de club eindelijk een hoofdsponsor binnen. De naam van het Barendrechtse autobedrijf stond zaterdag ook prominent op de shirts van de rood/witten.

Barendrecht was zaterdag nog niet helemaal compleet. Verdediger Stanley Husen was nog met vakantie, ook doelman Jeffrey Verkerk en de jeugdspelers Anass Masrhalmi en Sjacco Meijer waren nog niet van de partij. Wel was er het debuut van Qrushinco Rosina, de van Poortugaal afkomstige aanvaller begon als linksbuiten.

Op een ‘uitverkochte’ Bongerd – er mochten vanwege corona maximaal 250 toeschouwers naar binnen – kende Barendrecht een goed begin. Aanvoerder Max van Dijk kopte al na vier minuten een hoekschop van Danny Monster tegen de touwen (1-0). Het was echter al weer snel 1-1 toen Rowendley Marijn – die ook op nog een jaartje op De Bongerd rond liep – van afstand raak mikte en daarmee doelman Nick van der Ploeg verraste.

Barendrecht was de bovenliggende ploeg en kwam weer op voorsprong. Een voorzet van Luivienno Statia vanaf links werd door Rosina in een keer vol op de slof genomen: de bal zeilde hard en hoog achter doelman Jordie van Leeuwen (2-1). Aan de overkant stuitte Junior Obiku op Van der Ploeg en vlak voor rust redde Van Leeuwen op een inzet van Danny Monster.

Wissels
Na de onderbreking traditiegetrouw veel wissels. Zo zagen de kijkers het debuut van aanvaller Bart Deprez, afkomstig van Smitshoek en de jeugdspelers Wouter Rieken en Ugur Altintas. Ook was er de rentree van Daniël Esajas die terugkeerde na lang blessureleed; de aanvaller scheurde twee seizoenen in de voorbereiding zijn kruisband af, en stond daardoor twee jaar aan de kant.

Veel kansen kwamen er niet meer in het kwalitatief mindere tweede bedrijf. Barendrecht leek op weg naar een zege, maar gaf die knullig weg. Doelman Nick van der Ploeg haalde een Feyenoorder binnen het strafschopgebied onderuit, waarop Quincy Oosterom vanaf elf meter de 2-2 mocht laten aantekenen. Het slotakkoord was van Ramy Salem die met een volley niet tot succes kwam, zo bleef het 2-2.

Ramy Salem wint duel aan de zijlijn
Max van Dijk scoort koppend 1-0
Nick van der Ploeg heeft het nakijken na een zuiver schot van Rowendley Martijn, 1-1
Aanwinst Qrushinco Rosina snelt de zestien in. Hij nam later een voorzet vol op de slof en scoorde zijn eerste BVV-treffer

 

Danny monster haalt uit, zijn inzet wordt door SC Feyenoord keeper Van Leeuwen onschadelijk gemaakt

 

Barendrecht – SC Feyenoord 2-2 (2-1)
4. 1-0 Van Dijk, 9. 1-1 Martijn, 23. 2-1 Rosina, 78. 2-2 Oosterom (strafschop).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman (63. Van der Wal), Mangert (46. Dorst), Van Dijk, Statia (67. Mangert); Samsey, Vorthoren (46. Altintas), Monster (67. Rieken); Salem (46. Deprez), De Lange (60. Esajas) en Rosina (46. Bakour).

Brielle
Komende dinsdag oefent Barendrecht thuis op De Bongerd tegen Brielle, aanvang 20.00 uur.

Smitshoek
De jaarlijkse dorpsderby staat zaterdag op de rol, bij buurman Smitshoek dit keer. Aan de Smitshoekse Baan wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Beker
De competitie voor Barendrecht begint om zaterdag 5 september uit bij DOVO in Veenendaal. Een week eerder is het eerste officiële duel van het seizoen, voor de ‘grote’ KNVB-beker. Op zaterdag 29 augustus komt het Brabantse Erp naar De Bongerd, de aanvang is dan om 17.00 uur.