BARENDRECHT BEGINT OEFENCAMPAGNE MET NEDERLAAG

Barendrecht is de oefencampagne voor het nieuwe seizoen in de Derde Divisie begonnen met een nederlaag. De ploeg van de nieuwe trainer Leen van Steensel verloor zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd met 3-2 van ASWH. De Ambachters komen in september opnieuw langs in Barendrecht, dan voor de competitie.

De rood-witten hebben niet alleen een kersverse oefenmeester, ook de selectie is fiks veranderd. Aan de aftrap stonden zaterdag vijf nieuwkomers, onder de lat Bradly van der Meer (SC Feyenoord), verdediger Gilmaro van de Werp (ASWH), middenvelder Jesper van den Bosch (ASWH), spits Robbert Olijfveld (Rijnsburgse Boys) en linksbuiten Sam van de Kreeke (ASWH). Na een uur wisselde Van Steensel bijna het hele elftal, waarbij er nog een serie debutanten bij kwam.

Het begin was belabberd. Al na 27 seconden werden Barendrecht-verdedigers Stanley Husen en Gilmaro van de Werp verrast door de snelle Mohamad el Kharbachi. Ook keeper Bradly van der Meer tastte mis, zodat het al heel snel 0-1 was. Barendrecht sloeg na tien minuten terug. Jesper van den Bosch bediende spits Robbert Olijfveld die er 1-1 van maakte. Daarna ging het op en neer, Barendrecht kon het lichte overwicht niet in kansen of treffers uitdrukken.

Na de rust kwam met Michael Bekkers (Rijnsburgse Boys) de andere keeper onder de lat. Mourouane Bakour verving Danny Monster. Weer was het ASWH dat snel scoorde, nu schoot Lester Pires raak, 1-2. Maar opnieuw zette Barendrecht de zaken rap recht. Sam van de Kreeke prikte een vrije trap vanaf de zestien knap in de verste linker hoek, 2-2.

Daarna begon rond het uur het grote wisselen, waarbij Barendrecht een bijna volledig nieuwe ploeg het veld in stuurde. Onder hen de nieuwkomers Glenn Rijsdijk (Spijkenisse), Robbert de Vos (FC Emmen), Bradley el Idrissi (Jodan Boys) en Olek Mrowicki (Westlandia), ook eigen jeugdspelers als Wessel Barendregt en Wouter Rieken draafden op.

De wissels hadden niet het gewenste succes, het was ASWH dat op 2-3 kwam. Edon Fetahi knikte raak voor de Ambachters. In de slotfase probeerde Barendrecht het nog wel, maar kwam niet verder dan twee afgekeurde doelpunten wegens buitenspel en een poeier van El Idrissi net naast.

Tim Eekman passeert zijn tegenstander Najim Haidary
Robbert Olijfveld schiet na 10 minuten de gelijkmaker binnen.
Danny Monster kan niet worden afgestopt.
Leen van Steensel (geheel links) maakte zijn debuut als trainer van Barendrecht.
Anass Masrhalmi maakte de hele wedstrijd vol
Jesper van den Bosch in actie tegen zijn oude ploeg.
Joey Jongman (rechts) ziet zijn nieuwe teamgenoot Sam van de Kreeke een vrije trap binnen schieten.
Invaller Robbert de Vos sloot deze week aan bij de selectie van Barendrecht.
Marouane Bakour, vorig seizoen topscorer, kwam tegen ASWH nog niet tot scoren.
Een schot van Bradley El Idrissi gaat rakelings voorlangs.

Barendrecht-ASWH 2-3 (1-1)
1. 0-1 El Kharbachi, 10. 1-1 Olijfveld, 49. 1-2 Pires, 51. 2-2 Van de Kreeke, 60. 2-3 Fetahi.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer (46. Bekkers); Eekman (60. Barendregt), Husen (60. Rieken), Van de Werp (60. Rijsdijk), Masrhalmi, Van den Bosch (60. Jouhri), Jongman (60. De Vos), Monster (46. Bakour); Vorthoren, Olijfveld (60. El Idrissi) en Van de Kreeke (60. Mrowicki).

Jodan Boys
Komende dinsdag oefent Barendrecht bij Jodan Boys, de aftrap in Gouda is 20.00 uur. Zaterdag komt SC Feyenoord naar De Bongerd, aanvang is dan 14.30 uur.