BARENDRECHT BEKERT VERDER NA WINST OP GENEMUIDEN

Barendrecht heeft zich zaterdag geplaatst voor de tweede voorronde van de grote KNVB-beker. De rood-witten wonnen op het eigen sportpark De Bongerd met 2-1 van SC Genemuiden. Nog een ronde overleven en de ploeg van trainer Leen van Steensel zit in het hoofdtoernooi van de felbegeerde ‘dennenappel’.

Van Steensel kon zaterdag nog niet beschikken over zijn gedroomde formatie. Doelman Bradly van der Meer ontbrak wegens droeve familie-omstandigheden, Joey Jongman was niet fit en zat langs de kant en Aness Serghini was geschorst.

Onder de lat stond nu Jomar Gomes, de van ASWH afkomstige doelman, verder waren er basisplekken voor Taner Bayram, de middenvelder van FC Dordrecht en voorin Olek Mrowicki. Vooraf was er een minuut stilte voor het overlijden van oud-spelers en -leden Kees Bunk en Engel Boer.

Barendrecht-Genemuiden was een open en levendig bekerduel tussen twee Derdedivisionisten. Genemuiden zit in de andere afdeling, de ploeg uit Overijssel promoveerde vorig seizoen vanuit de Vierde Divisie.

De thuisploeg ging fel van start, maar kon nog direct een vuist maken. Na negen minuten was het wel raak. Het was nota bene linksachter Nadir Jouhri die met zijn rechterbeen van een meter of twintig raak schoot, 1-0. Het was de allereerste treffer in de hoofdmacht van
de talentvolle verdediger uit de eigen jeugd.

Barendrecht ging door op jacht naar meer. Brent Vugts kreeg een grote kopkans maar knikte verder naast. Er kwamen meer mogelijkheden maar de rood/witten verzuimden de score op te voeren. Vlak voor rust deed Genemuiden wat Barendrecht had nagelaten. Marc Magan maakte er 1-1 van.

Voorsprong
Na de onderbreking zette Barendrecht de bezoekers opnieuw onder druk. Even leek Genemuiden te scoren, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Rond het uur kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Buitenspeler Brent Vugts, uitgeweken naar links, haalde met rechts uit. De bal ging via de paal tegen de touwen, 2-1.

In het resterende half uur bleef het op en neer gaan. Bij Barendrecht waren er inmiddels enkele wissels doorgevoerd. Een poging van Vugts vrij voor doel ging in het zijnet. Tren Drexhage leek de beslissende 3-1 te gaan maken, maar hij schoot naast.

Zo bleef het tot het einde spannend. Groot was de opluchting toen arbiter Van Kommer, die driftig met gele kaarten zwaaide, voor het einde floot.

Vooraf was er een minuut stilte voor het overlijden van oud-spelers en -leden Engel Boer en Kees Bunk. Engel Boer was ook Lid van Verdienste.
Brent Vugts breekt door. Aanvoeder Jens Jurn Streutker is te laat.
Links achter Nadir Jouhri (5) heeft van een meter of twintig afstand gescoord en viert zijn doelpunt met Tim Eekman.
Luc Dielhof in duel met Jens Jurn Streutker.
Olek Mrowicki op snelheid naar de zestien.
Nadir Jouhri zet tegenstander op verkeerde been en zet aanval in.
Jormar Gomes kansloos tegen de inzet van Marc Magan, die volkomen vrij voor hem scoort, 1-1.
Timo de Graaf en Taner Bayram zetten druk.
Tren Drexhage vecht met veel strijd om de bal.
Robbert Olijfveld passeert Gerben Kolk in de zestien, maar komt niet tot scoren.
De doorgebroken invaller Jay Brand wordt ten kosten van een gele kaart gestuit door Jasper Tuinman.
Brent Vugts scoorde de winnende treffer voor Barendrecht.

Barendrecht-SC Genemuiden 2-1 (1-1), Barendrecht naar 2e voorronde KNVB-beker
9. 1-0 Jouhri, 43. 1-1 Magan, 56. 2-1 Vugts.
Scheidsrechter Van Kommer, gele kaarten: Bayram, Jouhri en Drexhage (Barendrecht), Van Dalfsen, Brouwer, Tuinman en Beimers (Genemuiden)
Opstelling Barendrecht: Gomes; Eekman (49. Brand), De Graaf, Monster, Jouhri; Dielhof (71. Drexhage), Bayram, Van der Stoep; Vugts, Olijfveld en Mrowicki (71. Vorthoren).
Opstelling SC Genemuiden: H. Streutker: Van de Wetering, J. Streutker, Van Dalfsen, Buitink (46. Brouwer); Van Benthem, Etten (87. Doorn), Breman (63. Kolk), Reuvers; Beimers en Magan (59. Tuinman).

Competitie
Komende zaterdag begint de competitie in de Derde Divisie. Barendrecht wacht een reis naar het Gelderse Wijchen (bij Nijmegen), waar het promovendus AWC treft. Deze ploeg speelde zaterdag ook voor de KNVB-beker, maar verloor op eigen veld met 1-2 van Staphorst. AWC-Barendrecht begint zaterdag om 18.00 uur. De week erna spelen de rood-witten thuis, tegen UNA uit Veldhoven, aftrap is dan om 14.30 uur.