BARENDRECHT BESLUIT SEIZOEN MET NEDERLAAG

Barendrecht heeft op de slotdag van de competitie alsnog een vervangende periodetitel weten te pakken in de Derde Divisie. Dat gebeurde zaterdag op bijzondere wijze, want de rood/witten verloren met 4-3 van GVVV en dat was voldoende omdat de concurrentie (Sparta Nijkerk en Stedoco) ook punten morste.

De derde plek in de eindstand geeft de ploeg van trainer Leen van Steensel een plek in de nacompetitie, waarin woensdagavond TEC uit Tiel wacht. Zaterdag is de return.

Barendrecht kende zaterdag een droomstart van wat een bizarre middag met kerende kansen en opvallende uitslagen zou worden. Al in de tweede minuut kopte Joey Jongman de bal tegen de touwen uit een hoekschop, 1-0. Lang duurde de vreugde niet, want na balverlies van Niels Vorthoren ramde Genrich Sillé de bal hard en hoog binnen, 1-1.

De thuisploeg herpakte zich en kwam na een half uur weer op voorsprong. Marouane Bakour dolde linksachter Maikel Epskamp en bediende Jongman, die zijn tweede binnen prikte, 2-1.

Robbert Olijfveld kreeg mogelijkheden op meer, maar mikte twee keer over het doel en stuitte op keeper Jan van Willige. Ook na rust had de spits een nauwelijks te missen kopkans, maar hij knikte over.

Even later versierde Tren Drexhage een strafschop, die door Joey Jongman werd benut, 3-1. Barendrecht wisselde even later de vertrekkers Stanley Husen en Marouane Bakour, die vanwege hun langdurige verdiensten voor de BVV met applaus naar de kant gingen.

Slotfase
Maar in de slotfase keerden de kansen door ontwikkelingen op de andere velden. Sparta Nijkerk wist in Staphorst niet winnen, het bleef daar 1-1. Omdat de andere concurrenten (Stedoco, Rijnvogels en Hoek) ook onderuit gingen (4-6, 0-4 en 0-4) werd duidelijk dat Barendrecht gebaat was bij een nederlaag. GVVV-spits Byron Burgering – topscorer van de Derde Divisie – had er nog wel zin en prikte in een paar minuten tijd drie keer raak, 3-4.

Van Dijk, Vorthoren en Husen junior vergezelden hun vaders bij de opkomst.
Joey Jongman (rechts) kopte Barendrecht uit een corner snel op voorsprong.
Jeugdtalent Nadir Jouhri had weer een basisplaats en passeert hier zijn tegenstander.
Danny Monster zet een aanval op om Barendrecht na een snelle gelijkmaker weer op voorsprong te brengen.
Met een knappe actie stuurt Marouane Bakour zijn tegenstander het bos in.
Bakour (26) legt vervolgens breed op Jongman, die Barendrecht op 2-1 schiet. Samen vieren ze het doelpunt.
Robbert Olijfveld kreeg een paar goede kansen, maar wist niet te scoren.
Tren Drexhage wordt opzichtig vastgehouden door GVVV-verdediger Dilrosun: strafschop!
Joey Jongman schiet vanaf de stip zijn derde treffer van de middag binnen.
Anass Masrhalmi schermt de bal af voor zijn tegenstander.

Barendrecht-GVVV 3-4 (2-1)
2. 1-0 Jongman 5. 1-1 Sillé, 28. 2-1 Jongman, 50. 3-1 Jongman (strafschop), 86. 3-2 Burgering, 87. 3-3 Burgering, 89. 3-4 Burgering
Scheidsrechter Ter Brake. Gele kaart: Dilrosun (GVVV)
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Marshalmi, Husen (73. Van der Stoep), Van Dijk, Jouhri; Vorthoren, Jongman, Monster; Bakour (73. Mrowicki), Drexhage en Olijfveld.
Opstelling GVVV: Van Willige; Dilrosun, Nejmi, Grotenbreg (60. Veenhof), Epskamp; Spies, Maguire, Sillé; Burgering, Latif (60. Lopez) en De Leeuw.

Derde
Barendrecht eindigt het seizoen als derde, achter de ongenaakbare kampioen ACV en nummer twee GVVV. De rood/witten nemen als nummer drie in de eindstand de periode over van ACV. Samen met de Veenendaalse ploegen GVVV en DOVO gaan ze zich opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie.