BARENDRECHT BOEKT BIJ SMITSHOEK TWEEDE OEFENZEGE

Barendrecht heeft zaterdag in de dorpsderby bij Smitshoek zijn tweede oefenzege geboekt. De ploeg van trainer Leen van Steensel klopte de plaatsgenoot met 2-1.

De doelpunten kwamen na de rust van Aness Serghini en Olek Mrowicki, twee spelers die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen veel indruk maken. Barendrecht scoorde in vijf oefenpartijen tot dusverre tien keer, zes van de treffers kwamen van Serghini en Mrowicki, die allebei drie keer raak mikten.

De jaarlijkse dorpsderby was dit jaar bij Smitshoek. Waar het vorig jaar nog een wedstrijd was van een Derde-divisionist tegen een ploeg uit de Vierde Divisie, ging het zaterdag om een treffen tussen een Tweede- en een Derde-divisionist. Barendrecht werd kampioen en promoveerde naar de Tweede, Smitshoek ging via de nacompetitie naar de Derde.

Bij Barendrecht stond Lorenzo Braaf aan de aftrap, vorig jaar nog bij Smitshoek. De thuisclub had met Jesper van den Bosch en Sam van de Kreeke twee oud-Barendrechters in de gelederen. Tim Eekman was nog met vakantie.

In een vlakke eerste helft waren er weinig kansen over en weer. Pas na een half uur ontbrandde de derby. Tren Drexhage kopte net naast na een voorzet van Mrowicki. Romano van der Stoep raakte de paal.

Vlak voor rust kwam Smitshoek op voorsprong. Het was nota bene oud-Barendrechter Sam van de Kreeke die doelman Jomar Gomes met een fraaie uithaal verschalkte, 1-0.

Snel herstel
Na de rust zette Barendrecht de zaken snel recht. Anass Serghini, spelend achter spits Tren Drexhage, veroverde de bal en haalde snoeihard uit, 1-1. Nog geen vier minuten later volgde Olek Mrowicki vanaf rechts zijn voorbeeld met een streep in de verre hoek, 1-2.

Er kwamen meer kansen, Brent Vugts raakte nog de lat. Ook stuitte hij op de doelman. Het bleef 1-2, waarmee Barendrecht zich voor een jaar de officieuze titel ‘de beste van het werelddorp’ mag aanmeten.

De Smitshoek verdediging had de eerste helft de handen vol aan de snelle Olek Mrowicki.
Lorenzo Braaf in actie tegen zijn oude club Smitshoek.
Tren Drexhage kopt net naast, na een voorzet van Olek Mrowicki.
Romano van der Stoep knalt van buiten de zestien op de paal.
Kevin Rook probeert twee Smitshoekers uit te spelen.
Aanvoerder Danny Monster onderbreekt koppend een aanval.
Anass Serghini heeft de bal veroverd en haalt vervolgens snoeihard uit, 1-1.
Vier minuten later haalt Olek Mrowicki uit met een streep in de verre hoek, 1-2.