BARENDRECHT BOEKT EERSTE OEFENZEGE

Barendrecht heeft zaterdag de eerste oefenzege van de voorbereiding geboekt. Op het eigen sportpark De Bongerd werd Capelle met 3-0 geklopt.

De geplande wedstrijd tegen de amateurs van Feyenoord werd geschrapt vanwege het overlijden van elftalleider en oud-scheidsrechter Wout Duijm. Op het laatste moment kon Capelle nog worden gestrikt als vervanger.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel stuurde weer bijna twintig man het veld op, met na de rust een bijna geheel ander elftal. Het is het gebruikelijke beeld in de voorbereiding waarbij de oefenmeester zo veel mogelijk spelers kansen wil geven.

Bij Barendrecht keerde Max van Dijk terug, maar ontbraken nu Danny Monster, Joey Jongman en Romano van der Stoep. Ook de eigen jeugd krijgt een kans. Marouane Bakour startte in de basis, na de rust stonden met Anass Masrhalmi, Wouter Rieken, Olek Mrowicki en Nadir Jouhri vier eigen jeugdspelers op het veld.

Tegenstander Capelle, dat vorig seizoen promotie naar de Derde Divisie misliep, miste doelman Marc van Splunter (ex-Barendrecht) wegens vakantie. Nieuwkomer op sportpark ’t Slot is Dennis van der Heijden, oud-spits van ADO Den Haag. In een open duel kregen beide ploegen kansen. Barendrecht kwam na een kwartier voor door een treffer van Sam van de Kreeke (1-0). Na de waterpauze halverwege de eerste helft trad Barendrecht-keeper Michael Bekkers twee keer goed op bij inzetten van Capelle.

Na ruim een uur, nog voor de grote wisseltruc, maakte Van de Kreeke zijn tweede treffer (2-0). De 26-jarige linkspoot is met drie doelpunten tot nu toe de topschutter van de voorbereiding. De nieuwe spits Robert Olijfveld zorgde drie minuten later voor 3-0 met een geweldige knal in de rechter bovenhoek. Hij staat nu op twee wapenfeiten. In het laatste deel van de wedstrijd kwam het niet meer tot doelgevaar, zo bleef het 3-0.

Sam van der Kreeke legt aan voor de openingstreffer.
Nieuwkomer Robbert de Vos in actie voor Barendrecht
Glenn Rijsdijk zet een aanval op.
Jesper van den Bosch wint een kopduel.
Niels Vorthoren controleert de bal met het hoofd.
Marouane Bakour passeert zijn tegenstander.
Een knappe redding van keeper Michael Bekkers die zijn doel schoon hield.
Sam van der Kreeke is opnieuw scherp en zet Barendrecht op 2-0.
Robbert Olijfveld legt aan voor een fraaie treffer (3-0).
Robbert Olijfveld houdt zijn tegenstander van de bal.
Olek Mrowicki kapt zijn tegenstander uit.

Barendrecht-Capelle 3-0 (1-0)
16. 1-0 Van de Kreeke, 64. Van de Kreeke, 67. 3-0 Olijfveld.
Opstelling Barendrecht: Bekkers; Eekman (72. Rieken), Husen (72. Jeddaoui), Van Dijk, Rijsdijk (72. Jouhri); Vorthoren (72. Masrhalmi), Van den Bosch (60. Van de Werp), De Vos (60. Mrowicki); Bakour (72. El Idissi), Olijfveld en Van de Kreeke.

Smitshoek
Komende zaterdag volgt de traditionele dorpsderby, dit keer uit bij de buren van Smitshoek. Aan de Smitshoekse Baan wordt om 14.30 uur afgetrapt. Maar eerst wacht dinsdagavond Tweede Divisionist Excelsior Maassluis, aanvang is daar 20.00 uur.

Beker
Daarna begint het seizoen om het echie, met de bekerwedstrijd in Limburg tegen Groene Ster, zaterdag 13 augustus om 17.00 uur. Dit duel in Heerlen is in de eerste voorronde van de grote KNVB-beker. Na twee voorrondes wacht het hoofdtoernooi waarin Barendrecht vorig jaar ver reikte en pas uit bij Ajax eervol sneuvelde.