BARENDRECHT DAALT DEFINITIEF AF NAAR DERDE DIVISIE (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht speelt het komende voetbalseizoen in de Derde Divisie. Na een ongekend dramatisch jaar moeten de rood-witten – afgetekend de nummer laatst in de Tweede Divisie – het een niveautje lager gaan doen. De degradatie werd zaterdagavond officieel een feit na het 2-1 verlies bij GVVV en daarop de 2-0 zege van VVSB op Jong Almere City.

Even voor acht uur viel definitief het doek voor Barendrecht dat – met een enkel tussenjaar – ruim 40 seizoen op het allerhoogste zaterdagamateurniveau (eerste klasse, hoofdklasse, Topklasse, Tweede Divisie) acteerde. Onder leiding van trainer Jack van den Berg is het nu uithuilen en opnieuw beginnen om het verloren terrein terug zien te winnen. Met in de competitie nog twee wedstrijden te gaan is het verschil met FC Lienden 7 punten.

Het duel zaterdag in Veenendaal ging eigenlijk nergens meer om. Barendrecht hield het een uur lang vol, toen scoorde de thuisploeg 1-0 door Soufiane Laghmouchi. In de slotminuut kopte Qjell Krolis knap de 1-1 binnen, maar toch gingen de bezoekers nog onderuit. Sherwin Grot maakte er direct na de aftrap 2-1 van.

Het scoreverloop en deze afloop konden wel model staan voor het bizarre seizoen dat Barendrecht heeft beleefd. Het begon al in de zomer met het (late) vertrek van trainer Adrie Poldervaart naar Excelsior Rotterdam, waardoor zijn opvolger Albert van der Dussen een lastige voorbereiding kende. Ook het vertrek van sterkhouders Joey Jongman, Tim Eekman en Marc van Splunter sloeg een gat in de kwaliteit van de verder piepjonge selectie.

Voeg daarbij de ongekende blessure- en maar ook gele en rode kaartenlast en de verklaring voor de matige resultaten liggen daar. Voorin werden aanvallers Daniel Esajas en Ramy Salem gemist, in de winterstop ging topscorer Donny Navajas Sanches weg, de opvolgers Anthony Biekman en Irvingley van Eijma bleken allerminst aanwinsten of doelpuntenmakers. Met 29 doelpunten in 32 wedstrijden is Barendrecht ook in het aantal treffers voor de hekkensluiter. Er was nog even na komst van Jack van den Berg maar uiteindelijk kon ook hij het tij niet keren. De laatste zege dateert alweer van januari dit jaar, thuis tegen Jong Almere City.

Volgend seizoen zal er een ander Barendrecht staan. Oud-Barendrechters Stanley Husen, Tim Eekman en Peter de Lange keren terug op De Bongerd, met Niels Vorthoren komt er ervaring bij. Jeffrey Aarts, Yorik van Deelen, Elson Almeida en Rowendley Martijn hebben laten weten te zullen vertrekken.

Gilberto de Silva in de basis als centrale verdediger.
Elson Almeida wordt van de bal gezet tijdens één van zijn aanvallende acties.
Marouane Bakour in duel met Laurens van der Voort.
Qjell Krolis probeert de bal over Johan Jansen te liften.
Yarick Dorst zet Mart de Jong onder druk.
Anass Masrhalmi op snelheid langs Rodny Hofman.
Wilco den Hartog blijft in balbezit in een duel met Jeroen van der Wal
Nick van der Ploeg pareert een inzet van Robin Mulder
Aanvoerder Max van Dijk viert in de 89ste minuut de gelijkmaker. De vreugde is van korte duur. GVVV scoort in de 91ste minuut 2-1
Gelatenheid op de bank. Degradatie is nabij.

GVVV-Barendrecht 2-1 (0-0)
57. 1-0 Laghmouchi, 89. 1-1 Krolis, 90+1 2-1 Grot.
Scheidsrechter Veekamp.
Opstelling GVVV: Jansen, Van der Voort, Hulsbos, Adnane, Hofman, Den Hartog, Brouwer (74. Grot), De Jong, De Leeuw, De Graaf (74. Mulder), Laghmouchi (74. Bendadi)
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida, Aarts, Van Dijk, Da Silva (68. Khaldi); Dorst, Salhi (46. Masrhalmi), Van der Wal; Bakour, Krolis en Dabaghian (81. Martijn).

AFC
In het seizoen dat we liever snel vergeten werd AFC kampioen en zullen Barendrecht en Jong Almere City degraderen. VVSB en FC Lienden spelen play offs om promotie/degradatie.

Twee
Barendrecht speelt nog twee wedstrijden, komende zaterdag thuis tegen Excelsior Maassluis (14.30 uur) en de week daarna (zaterdag 25 mei) uit bij mede-degradant Jong Almere City.

Samenvatting
De samenvatting en reacties op het duel vindt u hier.