BARENDRECHT DOOR WINST IN SUBTOP 3E DIVISIE

BVV Barendrecht mag zich subtopper blijven noemen in de Derde Divisie. In een spannende en gelijk opgaande wedstrijd wist de ploeg van trainer Jack van den Berg met 0-1 te winnen van Ajax Amateurs. Tim Eekman werd in Amsterdam de matchwinner door een vroege benutte strafschop.

Vorige week gingen de rood/witten op eigen veld teleurstellend onderuit tegen het toen nog puntloze FC Lisse. En dus was de ploeg er veel aan gelegen om punten te pakken in Amsterdam. Barendrecht deed dit zonder spits Peter de Lange. Tegenover zijn afwezigheid stond de terugkeer van routinier Niels Vorthoren, die op het middenveld werd opgesteld. Bram de Bruin schoof daarom door naar de voorhoede.

Al vroeg in de wedstrijd werd de ban gebroken. Na wat speldenprikken over en weer lag buitenspeler Qjell Krolis opeens op de grond in het strafschopgebied. De scheidsrechter vond het genoeg voor een strafschop en die werd feilloos binnengeschoten door Tim Eekman. De Barendrechtse rechtsback toont zich daarmee nog altijd een zekerheidje  bij het nemen van de penalty’s.

In het daaropvolgende deel van de eerste helft golfde het spel op en neer. De grootste Barendrechtse kans viel te noteren voor Niels Vorthoren. Na goed voorbereidend werk van Eekman en Bakour kopte de aanvallende middenvelder de bal op slag van rust via een stuit over het doel van Ajax.

Ook na de pauze bleef het spannend. Het lukte Barendrecht niet vaak meer om gevaarlijk te worden en Ajax werd beter en beter. Het inbrengen van extra verdediger Joost Mangert na zeventig minuten was broodnodig en het was uiteindelijk vooral keeper Nick van der Ploeg die zijn elftal met enkele uitstekende reddingen op de been hield.

In blessuretijd had linksback Luivenno Statia nog wel de 0-2 op zijn schoen, maar een marge van twee goals verschil was te veel van het goede geweest. Barendrecht haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal en weet zich met 9 punten uit 5 duels in de subtop van de Derde Divisie te handhaven. In de kleedkamer op Sportpark de Toekomst werd het feestje dan ook terecht uitbundig gevierd.

Bram de Bruin kreeg in de beginfase een enorme kans, zijn te slappe inzet hobbelde net naast de paal.
Niels Vorthoren stuit op Ajax-keeper Veenboer.
Qjell Krolis wordt naar de grond gewerkt door Ajax-verdediger Jake Wollgarten: strafschop.
Tim Eekman benut de strafschop feilloos, 0-1.
Stanley Husen bouwt rustig op.
De strijdbare Yarick Dorst in één van de vele duels die hij aanging op het middenveld.
Marouane Bakour brengt tegenstander uit evenwicht en krijgt een overtreding tegen.
Invaller Robin Driesse houdt de bal op de zijlijn onder controle.
Emilio Samsey in duel op het middenveld.
Luivenno Statia perst er in de slotfase nog een venijnig schot uit na een lange solo.

Ajax (am.) – Barendrecht 0-1 (0-1)
12. 0-1 Tim Eekman.
Scheidsrechter: Schul. Gele kaarten: Yarick Dorst, Bram de Bruin, Robin Driesse.
Opstelling Ajax: Veenboer; Borman (76. Jurka), Da Silva, Bouman, Wolgarten; Van Zoolingen (80. Buis), Fransberg, Sterk; Misa-Donso, De Jonge, Boudouni
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen, Van Dijk, Statia; Samsey, Dorst, Vorthoren; De Bruin, Bakou (78. Driesse), Krolis (70. Mangert).

Subtop
Barendrecht heeft nu 9 punten uit 5 wedstrijden. Daarmee blijven de rood-witten een subtopper in de Derde Divisie. DVS ’33 Ermelo en Harkemase Boys leiden de dans met 13 punten uit 5 duels. Sparta Nijkerk is met 12 uit 4 nog ongeslagen, maar speelde een wedstrijd minder. Ajax Amateurs is met slechts drie punten op de vijftiende plek te vinden op de ranglijst.

Stedoco
Komende zaterdag speelt Barendrecht thuis tegen Stedoco, dat dit weekend met 2-0 winst tegen VVOG de eerste overwinning van het seizoen boekte. Op het eigen Sportpark de Bongerd wordt om 14.30 uur afgetrapt.