BARENDRECHT EN EXCELSIOR ’31 SCHIETEN NIKS OP MET 0-0

Barendrecht heeft dinsdagavond een punt gepakt in de uitwedstrijd bij Excelsior’31. Het bleef in het Overijsselse Rijssen 0-0. De rood-witten hadden nog een kleine kans op een periodetitel, maar die ging naar koploper Sparta Nijkerk.

Excelsior’31 was door Barendrecht-trainer Richard Elzinga vooraf nog betiteld als een van de betere ploegen van de Derde Divisie. Eerder dit seizoen won de ploeg uit Rijssen op De Bongerd met 3-1. In het uitduel moesten de bezoekers het stellen zonder de geblesseerde Stanley Husen en de geschorste Ugur Altintas. Kayo Renwarin en Bart Deprez waren de vervangers. Kevin Cornet zat weer op de bank.

In een rommelig duel met veel balverlies was de eerste kans voor Niels Vorthoren, hij kopte over. Excelsior’31 kreeg een goede mogelijkheid voor Hielke Penterman, maar Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk redde. Er kwamen meer kansen voor de rood-witten, maar Bart Deprez mikte naast en Marouane Bakour over.

Na de rust weer aan beide kanten doelgevaar. Vorthoren zocht het doel iets te hoog. De beste kans kreeg Barendrecht halverwege de tweede helft. Joey Jongman kopte uit een vrije trap van Romano van der Stoep tegen de paal. Pech voor de bezoekers. In de slotfase kwam Cornet nog in het veld voor Deprez. Barendrecht probeerde het nog, een inzet van Tim Eekman werd door de doelman gered. Zo bleef het 0-0.

Excelsior’31-Barendrecht 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Van Dongen. Gele kaart: Penterman (Excelsior’31).
Opstelling Excelsior’31: Van Zaltbommel; Nijeboer, Davina, Ten Have, Schmidt; Bruinink, Penterman, Reinders (71. M. Gerritsen Mulkes); Veldkamp (66. Seppenwoolde), Werkhoven en Ezafzafi (84. Thomas).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Renwarin, Van Dijk, Marshalmi; Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour, De Lange en Deprez (76. Cornet).

Vijfde
Barendrecht blijft vijfde in de Derde Divisie met nu 37 punten uit 23 wedstrijden. Sparta Nijkerk, koploper en winnaar van de tweede periode, heeft 10 punten meer. FC Lisse zit daar twee punten achter. Er zijn nog 11 duels te gaan.

Goes
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer uit, dan tegen het Zeeuwse Goes. De hekkensluiter verloor dinsdag op eigen veld met 1-0 van Staphorst. In Goes wordt zaterdag om 14.30u afgetrapt.

Samenvatting (met dank aan Excelsior ’31)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden