BARENDRECHT HOUDT NACOMPETITIE IN VIZIER

Barendrecht deed zaterdag goede zaken in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Richard Elzinga klopte op het eigen sportpark De Bongerd DOVO met 3-1 en zag de concurrentie rond de vierde plaats punten morsen. Ook won koploper FC Lisse (leider in de derde periode), zodat het scenario richting nacompetitie nog altijd in beeld is.

Laagvlieger DOVO was zaterdag met een stevig legioentje vanuit Veenendaal naar Barendrecht gekomen. Ze roerden zich verbaal en met vuurwerk. Er kwamen in de rommelige beginfase kansen voor DOVO, maar de rood-witten bleven overeind. De rappe Lulinho Martins raakte de buitenkant van de paal. Romano van der Stoep was dicht bij succes, maar zijn inzet van dichtbij ging over.

Tien minuten voor rust kwam Barendrecht op voorsprong. Een pass van Van der Stoep kwam bij Bart Deprez die knap controleerde en raakte mikte, 1-0. Vijf minuten later hij zo maar nummer twee kunnen aantekenen, zijn lobje over de DOVO-keeper ging naast.

Ook na de rust was Deprez gevaarlijk. Op het randje van buitenspel (of erover?) kwam hij voor het doel, maar stiftte de bal tegen de lat. Aan de overkant raakte DOVO via Timo Pluk ook de lat. De bezoekers zetten meer druk en dat resulteerde rond het uur in de gelijkmaker. Invaller Guido van Dijk knikte de 1-1 binnen.

Barendrecht leek even van slag, maar zette de zaak binnen tien minuten recht. Bart Deprez, de man in vorm de laatste weken, kopte de 2-1 binnen op aangeven van Ugur Altintas. Peter de Lange kwam nog in het veld voor Altintas.

Niels Vorthoren maakte zeven minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde, hij prikte de 3-1 achter de Veenendaalse doelman. Omdat Barendrecht-doelman Jeffrey Verkerk in de slotfase nog twee prachtige reddingen verrichtte, werd dat ook de eindstand.

Vreugde en opluchting bij Barendrecht dat met de uitslagen op de andere velden een prima zaterdag beleefde en zich kan opmaken voor een spannend slot van een bijzondere voetbaljaargang.

Barendrecht-DOVO 3-1 (1-0)
35. 1-0 Deprez, 63. 1-1. G. van Dijk, 72. 2-1 Deprez, 83. 3-1 Vorthoren.
Scheidsrechter Van Kommer, gele kaarten: Husen en Van der Stoep (Barendrecht), Den Boer (DOVO).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, M. van Dijk, Masrhalmi; Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour, Deprez en Altintas (79. De Lange).
Opstelling DOVO: Vrolijk; Pluk (83. Paal), Ozturk, Rebergen (83. Greeven), Van Gelderen; Den Boer, Mercan, Boonstoppel (46. G. van Dijk); Hak (79. Neslo), Van Nispen en Martins.

Vierde
Barendrecht klimt naar de vierde plaats in de Derde Divisie, de plek die op dit moment recht zou geven aan de nacompetitie. De rood-witten moeten direct eindigen achter de drie periodekampioenen. Dat zijn Sportlust’46, Sparta Nijkerk en nu FC Lisse, al zijn er in de derde periode nog vier duels te gaan.

Koploper FC Lisse won bij Sportlust’46 en lijkt op weg naar rechtstreekse promotie naar de Tweede Divisie. Sparta Nijkerk wipte weer over Sportlust heen en is tweede. Barendrecht heeft als nummer vier 47 punten, gevolgd door DVS’33, Excelsior’31 en Hoek met 46 punten. Het zal tot de laatste speeldag, 4 juni, spannend blijven.

Ter Leede
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit, bij Ter Leede. In Sassenheim wordt om half drie afgetrapt. Verder zijn er nog thuiswedstrijden tegen Hoek (dinsdag 24 mei, 20.00 uur) en Sparta Nijkerk (zaterdag 4 juni). Na Ter Leede wacht de rood-witten nog een uitbeurt: bij DVS’33 in Ermelo (zaterdag 28 mei).