BARENDRECHT IN TOP 5 NA RUIME WINST OP VVOG

Barendrecht is dinsdagavond door een ruime 5-1 zege op VVOG de top 5 van de Derde Divisie binnengekomen. De rood/witten stonden bij rust al met 4-1 voor. De ploeg van trainer Richard Elzinga is al weken ongeslagen en kruipt langzaam omhoog vanuit de brede middenmoot.

De Barendrecht-oefenmeester moest ook deze keer weer flink puzzelen. Er is al een krappe selectie en dan wemelt het van de ziekte- of blessuregevallen, zoals dinsdag tegen VVOG. Danny Monster herstelt van een operatie, ook Kevin Cornet is lange tijd uit de roulatie net als Qrushinco Rosina. Verder waren Anass Masrhalmi, Kayo Renwarin en Boban Lazic afwezig, en zaten de jongelingen Wessel Barendregt en Dwane Wolleswinkel op de bank.

Voor Amien Jeddaoui was er zelfs een basisplek als linksachter weggelegd. Ook Ugur Altintas en good old Peter de Lange stonden aan de aftrap die 10 minuten later was door een vertraagde busrit vanuit Harderwijk.

Romano van der Stoep kreeg al na twee minuten een dot van een kans, hij kopte over. Het regende mogelijkheden in de beginfase, pogingen van Joey Jongman, Max van Dijk en Altintas hadden geen succes. Dat had Peter de Lange na 9 minuten wel, hij zorgde voor de 1-0.

Barendrecht mazzelde toen VVOG via de rappe rechtsbuiten Job Hogedoorn de paal raakte. Aan de overkant ging ie er wel in. De Lange bediende Marouane Bakour die de 2-0 binnen prikte. De aanvaller had er zin in, want binnen de twintig minuten maakte hij er ook 3-0 van.

Het was een open wedstrijd met veel ruimte. VVOG deed iets terug, topscorer Jeremy de Graaf schoof de 3-1 binnen. Barendrecht wankelde even, maar uitblinker Bakour gaf de thuisclub vlak voor rust op aangeven van Jongman weer een zetje, 4-1. Het betekende een hattrick voor de rechtsbuiten, zij het wel dat de fraaie serie in een helft was onderbroken door de tegentreffer.

Na de onderbreking was er heel wat minder te genieten voor het rood/witte legioen op de tribune. Barendrecht hoefde niet meer, VVOG kon niet meer. De laaggeplaatste Harderwijkers gaven nog steeds veel ruimte weg, de rood/witten profiteerden daar onvoldoende van. Ugur Altintas stuitte twee keer op de keeper, maar halverwege de tweede helft schoot hij met links wel raak, 5-1.

Daarmee was het duel echt gespeeld en kon het grote wisselen beginnen. Bij Barendrecht maakten Wessel Barendregt en Dwane Wolleswinkel hun opwachting. Ook Bart Deprez en Jeroen van der Wal mochten nog opdraven. Met 5-1 noteerde Barendrecht voor de tweede keer dit seizoen een zege met vijf treffers. De vorige keer was tegen ODIN’59 (5-0). Met 42 doelpunten in 21 wedstrijden is Barendrecht bijna de meest scorende ploeg van de Derde Divisie, alleen FC Lisse maakte er meer: 44.

Peter de Lange in de 9e minuut op weg naar de 1-0.
Peter de Lange (24) kopt een voorzet van Tim Eekman afgemeten naar Marouane Bakour, die de 2-0 binnen tikt.
Joey Jongman plaatst de bal in de zestien.
De mee opgekomen Amien Jeddaoui controleert een lange breedtepass met de borst.
Marouane Bakour omspeelt keeper Wouter Polhoud behendig na een steekpass van Joey Jongman en scoort zijn derde doelpunt voor de rust, 4-1.
Bart Deprez in de zestien in duel met centrumverdediger Bruce Lucke.
Romano van der Stoep wordt van de bal gezet door Dailey Groenewegen.
Ugur Altintas schiet de bal met de binnenkant voet gericht langs keeper Wouter Polhoud, 5-1.
Tim Eekman sticht met een voorzet gevaar voor het VVOG-doel.

Barendrecht-VVOG 5-1 (4-1)
10. 1-0 De Lange, 15. 2-0 Bakour, 20. 3-0 Bakour, 21. 3-1 De Graaf, 38. 4-1 Bakour, 70. 5-1 Altintas.
Scheidsrechter Kraak, gele kaarten: Jongman, Jeddaoui (Barendrecht), Lucke en Biya (VVOG).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Jeddaoui (73. Barendregt); Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour (58. Deprez), De Lange (73. Van der Wal) en Altintas (86. Wolleswinkel).
Opstelling VVOG: Polhoud; Hoeve (56. Holstege), Lucke, Groenewegen, Snijders (76. Jansen); Kurt, Biya, El Hamdi; Hogedoorn (56. Dijkhof), De Graaf (66. In ’t Anker) en Van Ooijen (57. Bock).

Vijfde
Barendrecht klimt naar de vijfde plek in de Derde Divisie met 33 punten uit 21 duels. Aan de kop morste Sparta Nijkerk twee punten, het blijft wel de lijstvoerder met 44 uit 21, FC Lisse heeft 42 punten en wordt gevolgd door Sportlust’46 en Excelsior’31. Barendrecht heeft nog 13 ontmoetingen te gaan.

Lisse
Komende zaterdag komt met FC Lisse de nummer twee naar De Bongerd. De ploeg uit de bollenstreek zit Sparta Nijkerk op de hielen, de aftrap is zaterdag om 14.30 uur. Ook dinsdagavond wordt er weer ingehaald. Barendrecht moet dan naar Rijssen voor het uitduel bij Excelsior ’31, de aanvang is dan 20.00 uur.